Nieuws
Internationaal ingenieursbureau ImProvia uit Breda maakt een snelle groei door en wil haar activiteiten in infrastructuur, (maak)industrie, hightech en energie verder ontwikkelen. (foto: Improvia)

Internationaal ingenieursbureau ImProvia uit Breda maakt een snelle groei door en wil haar activiteiten in infrastructuur, (maak)industrie, hightech en energie verder ontwikkelen. Om die groei te ondersteunen heeft het bedrijf, naast reguliere financiering via de bank, gebruikgemaakt van crowdfinance. En met succes. Nadat het bedrijf in eigen kring al 176.500 euro ophaalde, staken de investeerders van Collin Crowdfund in minder dan drie uur tijd nog eens 623.500 euro in de onderneming.

Sinds de oprichting in 2006 door Peter van de Goorberg en Iwan de Waard is ImProvia uitgegroeid tot een internationaal opererend ingenieursbedrijf met 140 medewerkers en een scala aan nationale en internationale klanten in Nederland, Polen, Duitsland en Zweden zoals Rijkswaterstaat, Shell, ASML, Vopak, Philips en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam. De klanten van ImProvia zijn actief in de marktsegmenten infra(structuur), (maak)industrie, Hightech en energie. Deze relatief stabiele markten kennen een snelle technologische ontwikkeling in een veelal complex speelveld. Dat maakt deze markten voor ImProvia extra interessant om in verder te groeien. Iwan de Waard: “Gemene deler van onze klanten is dat zij behoefte hebben aan een combinatie van disciplines in een complexe omgeving. Onze ingenieurs, projectleiders en projectmanagers beschikken met elkaar over een unieke combinatie van expertises op het gebied van electrical en mechanical engineering en technical automation. Dit in combinatie met een flinke dosis inlevingsvermogen en servicegerichtheid zijn wij in staat om klanten integraal te adviseren en te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun activiteiten en innovaties. Die kracht willen we verder ontwikkelen en benutten.”

Crowdfinance ten behoeve van werkkapitaal
De orderportefeuille van ImProvia voor 2017 is momenteel voor 70% gevuld. Voor 2017 verwacht het bedrijf een omzetgroei te realiseren van 20%. Om de groei in goede banen te leiden en fluctuaties in activiteiten en bezetting van personeel op te vangen, heeft het bedrijf aanvullend werkkapitaal nodig. In goed overleg met de huisbankier deed het bedrijf een beroep op Collin Crowdfund, één van de grootste crowdfund platforms in Nederland. Nadat ImProvia in het eigen zakelijke netwerk al 176.500 euro ophaalde, staken de investeerders van Collin Crowdfund in minder dan drie uur nog eens 623.500 euro in de onderneming. Het totale bedrag van 800.000 euro wordt in 60 maanden terugbetaald aan de 573 investeerders, met een vaste, jaarlijkse rente van 8,5%. Iwan de Waard: “Een prachtige bevestiging van het vertrouwen van investeerders in ons bedrijf en onze koers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven