Nieuws
Binnenwerk van de Index G200.

Productiviteit: daar draaide het om tijdens de huisshow van Index Traub. De machinebouwer toonde compleet bewerken van fijnmechanische componenten op meerdere draaifreescombinaties. De nieuwe Index GS200 stond er, de zwaardere R200 en 300 voor het freesdraaien van bijvoorbeeld vliegtuigonderdelen én een compleet nieuwe lang-kortdraaiautomaat van Traub met robotbelading.

 

De nieuwe freesspindel draait maximaal 7200 toeren per minuut

De tweede generatie Index G200 mikt nog méér op draaidelen met een behoorlijk freesaandeel. De afmetingen van de tweede generatie van dit draaifreescentrum zijn amper toegenomen, maar de prestaties des te meer. Dat heeft onder andere te maken met het nieuwe bed, dat nu verticaal staat. Index volgt deze lijn tegenwoordig bij praktisch alle nieuwe machines. De nieuwe G200 wordt geleverd met 3 turrets en een freesspindel. Deze laatste heeft nu 49 gereedschapsposities beschikbaar voor de freesgereedschappen. De verbetering zit echter met name in de spindel zelf. De nieuwe freesspindel draait maximaal 7200 toeren per minuut (22 kW vermogen en 52Nm koppel), tegenover 2000 toeren tot nog toe. Daarmee kunnen veel zwaardere freesbewerkingen gedaan worden.

 

Werkstuk afkomstig van de G200.

Turrets buiten bewerkingsruimte parkeren
Naast de freesspindel zijn er 3 gereedschaprevolvers beschikbaar. Deze kunnen zowel aan de hoofd- als subspil werken; de bovenste revolver kan tot 30 mm onder het middelpunt van de spindel bewerken. De twee onderste revolvers kunnen als het nodig is compleet buiten de bewerkingsruimte worden geplaatst, om botsingen volledig te vermijden. Hierdoor kan de andere revolver over de complete lengte van het werkstuk werken. De G200 beschikt over 3 Y-assen en een frees- en subspil.

Binnenwerk van de TNL20.

Robotcel Traub TNL20
Zowel Index als Traub zijn van oudsher sterk in de draaimachines. Met de G en de R-serie, die eveneens werd getoond, geeft de machinebouwer oplossingen voor compleet bewerken inclusief frezen. Tegelijkertijd blijft men ook de TNL-serie van Traub verder ontwikkelen. Van deze lang-kortdraaiautomaat werd de nieuwe TNL20 getoond met een geïntegreerde robotcel.
De Xcell plus vormt één geheel met de machine. Bijzonder is dat de robotcel vrij eenvoudige over twee rails in een parkeerpositie kan worden geschoven. Zo krijgt de machinebediener toegang tot de machine als ware het een standalone machine. De Xcell plus is standaard voorbereid voor een meettoestel in de robotcel. Tijdens het open huis demonstreerde men het meten met een Equator van Renishaw. Ook andere aanvullende bewerkingen, zoals reinigen van de werkstukken, kunnen geïntegreerd worden.

In Nederland wordt Index Traub vertegenwoordigd door Laagland.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven