Inboedel Genius Klinkenberg geveild • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Inboedel Genius Klinkenberg geveild

Genius Klinkenberg heeft op 13 juli vanwege het faillissement de deuren moeten sluiten. De Zaandamse (metaal)onderneming, werkzaam voor lucht- en ruimtevaart, defensie en algemene machinebouw behoorde in 2006 en 2007 nog tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De complete inboedel, van bewerkingcentra, machines en gereedschappen tot koffiezetapparaten, computers en kantoormeubilair, wordt door Troostwijk Veilingen online geveild.

Genius Klinkenberg was leverancier van werktuigbouwkundige componenten en totaalconcepten voor de lucht- en ruimtevaart, defensie en algemene machinebouw. Het bedrijf produceerde onder andere pantserwagens voor Defensie in serieproductie en machines voor de luchtvaartindustrie. Genius Klinkenberg bestond al ruim 150 jaar. Het bedrijf werd opgericht in 1855 door Pieter Klinkenberg en richtte zich toen nog vooral op het herstel van onderdelen voor molens en bruggen. ‘Vanaf 2008 kwakkelt Genius Klinkenberg. Dat ligt in lijn met het uitbreken van de economische crisis in september 2008.  De combinatie van de te hoge prijs die is betaald voor de Management Buy In een aantal jaren geleden in de hoogtijddagen van de economie en het achterblijven van de verwachte groei van orders heeft het bedrijf waarschijnlijk de das om gedaan’ aldus Rustan Avezaat, directeur van Troostwijk Veilingen.

 

Troostwijk Mazak H1250

Onder meer kan op deze vijfassige Mazak H1250 geboden worden (foto: Troostwijk Veilingen) 

 

Gazellen award

Zowel in 2007 als in 2008 mocht Genius Klinkenberg zich FD Gazelle noemen en het bijbehorende beeldmerk voeren. De Gazellen award van het Financieel Dagblad wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Bedrijven die voor deze award in aanmerking komen worden geselecteerd op basis van de cijfers van de Kamer van Koophandel en onderzoeksbureau Graydon. De FD Gazellen is een objectieve lijst gebaseerd op een aantal criteria. Zo is het een vereiste dat er een omzetgroei is van 20% of meer over de voorgaande drie jaar. In die periode mag de omzetgroei niet zijn onderbroken en er mag geen negatief resultaat over het laatste jaar zijn. ‘Het is triest om te zien hoe een bedrijf met zo’n lange geschiedenis, dat eerder grote groei kende, uiteindelijk ten onder gaat. In 2007 kende het bedrijf volgens de gegevens van de FD Gazellen nog een groei van circa 30%, maar in 2008 had Genius Klinkenberg al te maken met een forse omzetdaling. Het bedrijf heeft helaas een onjuiste inschatting van de groeimogelijkheden gemaakt’, aldus Avezaat. 

 

Kijken, bieden en ophalen

De inboedel kan op 16 september van 10-16 uur worden bekeken aan de Rijder 2 in Zaandam. Biedingen kunnen (na gratis registratie) per direct al worden gedaan. De veiling van kleinere machines en toebehoren, gereedschappen en kantoor- en bedrijfsinventaris sluit op 21 september om 14.00 uur. De veiling van de grotere machines sluit een dag eerder om dezelfde tijd. Vanaf 26 september tussen 9-16 uur kunnen de goederen worden opgehaald. Troostwijk Veilingen heeft meer dan tachtig  jaar ervaring, een uitgebreid Europees netwerk van kantoren en organiseert meer dan 400  online veilingen per jaar in Nederland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven