In september negende editie Eurofinish • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

In september negende editie Eurofinish

”De overheid stuurt de ondernemers steeds meer richting energie-efficiëntie en duurzame, milieuvriendelijke productietechnieken”. Aldus Marc De Bonte. De Bonte is voorzitter VOM België. Samen met Artexis Exhibitions organiseert de VOM dit najaar de beurs Eurofinish.

De Bonte (VOM): ”Nieuwe productietechnologieën en doorgedreven automatisering kunnen inderdaad helpen de energiefactuur en de loonkosten te drukken, maar daar zijn wel nieuwe investeringen voor nodig en in de huidige onzekere omstandigheden staan ondernemers begrijpelijkerwijs niet te dringen om dat te doen.”

 

Dualiteit

”Wij zijn in een duale situatie terechtgekomen,” vult Veerle Fincken aan. Zij is programmamanager bij VOM. ”Enerzijds ziet iedereen wel in dat er best op nieuwe technologieën wordt ingezet om duurzamer en schoner te gaan produceren. Anderzijds moet alles ook steeds sneller, gevarieerder én goedkoper. Die twee vereisten zijn misschien niet elkaars tegengestelde, maar zij zijn wel erg moeilijk met elkaar te verzoenen in de gegeven omstandigheden.’

 

Kleurenpallet

”Dat klopt,” knikt Marc De Bonte. ”Ook de commerciële realiteit spoort slecht met de vereisten van energie-efficiëntie en duurzaamheid. Als je energiezuinig en milieuvriendelijk wil produceren, moet je bijvoorbeeld streven naar een smaller kleurenpalet in lakstraten. Daar staat tegenover dat de markt net vraagt naar steeds grotere kleurenkeuze. Een bedrijf dat maximaal aan die vraag wil voldoen, zal steeds kleinere partijen moeten gaan produceren, zal frequenter kleuren moeten wisselen en zal bijgevolg ook meer afval produceren en meer energie verbruiken. Ook dat is een dualiteit waarin veel oppervlaktebehandelaars leven.”

 

Lees in de bijlage meer over de meningen rondom Eurofinish 2011 en andere beursinformatie:

 

doc bestand  Eurofinish Persbericht NL

 

De deelnemers aan de Eurofinish 2011

 

xls bestand  Exposantenlijst Pers

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven