Nieuws

In één enkele braamvrije bewerking affrezen

M5Q90 tangentiële frees.
M5Q90 tangentiële frees.

Sandvik Coromant, specialist voor snijgereedschappen en gereedschapssystemen, introduceert haar M5Q90 tangentiële frees. De M5Q90 is ontworpen om ‘cubing’ af te ronden (eerste bewerking van vlakken na het gieten) in één enkele bewerking zonder bramen te maken. Dit geeft een impuls aan de eerste fase voorbewerking van pas gegoten aluminium onderdelen voor de auto-industrie.

Het nieuwe gereedschap van Sandvik Coromant is uitgerust met PCD tangentiële wisselplaten die zorgen voor een soepele en stabiele snijwerking om het opgenomen vermogen te verlagen en trillingen te elimineren. Dit concept waarborgt betrouwbare prestaties, een verbeterde standtijd, een uitzonderlijke oppervlakte-afwerking, een hoog verspaningsvolume en een hoger aantal componenten per wisselplaat.

 PCD wisselplaatgeometrieën

“Om de efficiency te verbeteren, is onze nieuwe M5Q90 tangentiële frees voorzien van volledig ontworpen freeslichamen, gecombineerd met specifieke PCD wisselplaatgeometrieën, die zijn voorzien van een positieve snijhoek om de snijkracht en de belasting op het bewerkte onderdeel te reduceren ,” legt Emmanuel David uit, Global Automotive Product Manager bij Sandvik Coromant. “De wisselplaten, die gemakkelijk gehanteerd en ingesteld kunnen worden, bieden gereduceerde kosten per onderdeel, samen met een hoge nauwkeurigheid en herhaalbaarheid.”, voegt Jacques Gasthuys toe, Global Automotive Application Engineer.

Hoogproductieve bewerkingen

M5Q90 freeslichamen zijn ontworpen overeenkomstig de klantspecificaties en voldoen zo aan de vereisten voor hoogproductieve bewerkingen, het gereedschap kan functioneren onder hoge snelheidsomstandigheden van meer dan 20000 tpm. Echter, alle freeslichamen bieden hetzelfde ontwerp van de tipzitting, koelmiddelkanaal, instelhoek en spaanhoek. Wisselplaten worden altijd op voorraad gehouden.

Indien gewenst, kan de standtijd van het freeslichaam nog meer worden verlengd in maatwerkoplossingen met PCD wisselplaten, beschermd door rijen van hardmetalen wisselplaten, een configuratie die ook helpt de snededieptecapaciteit te vergroten. Terwijl het basisgereedschap met PCD wisselplaten 2-4 mm (0.079-0.157 inch) snedediepte biedt bij volledige aangrijping, kan dit worden verbeterd tot meer dan 4 mm (0.157 inch) door gebruik te maken van de engineered solution met beschermende rijen van volhardmetalen wisselplaten.

Cubing-bewerking

Aluminium cilinderkoppen en motorblokken zullen de belangrijkste componenten zijn die ervan profiteren, doorgaans bij automotive gieterijen of 1e niveau (Tier 1) of 2e niveau (Tier 2) leveranciers. De cubing-bewerking van een gegoten cilinderkop bijvoorbeeld, zou het bewerken van het nokkenasvlak, inlaat/uitlaatvlak en verbrandingvlak omvatten. Typische snijgegevens waarbij de M5Q90 wordt gebruikt kunnen een snelheid van 2500 m/min (8202 ft/min) en een voeding  per tand van 0.20 mm (0.008 inch) omvatten. Gebruikers profiteren ook van zeer nauwkeurige koelmiddeltoevoerkanalen die de optie bieden voor een emulsie of MQL-toepassing.

De M5Q90 completeert het Sandvik Coromant freesprogramma voor aluminium automotive componenten, als aanvulling op de M5B90, M5C90, M5F90, CoroMill Century/590, en M5R90 gereedschapsoplossingen. De M5Q90, die zowel in staat is tot vlakfrezen als hoekfrezen, is ook geschikt voor vele toepassingen in de algemene engineering en lucht- en ruimtevaart sectoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven