IJzer bindt hardmetaal Estech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

IJzer bindt hardmetaal Estech

Hartmetall Estech heeft een interessant hardmetaal ontwikkeld met een ijzerlegering als bindmiddel. In vergelijk met klassieke kobalt-hardmetalen is het wat taaier en heeft het een goede slijtagebestendigheid.

Het nieuwe hardmetaal  RXE40 dat Hartmetall Estech uit Hitzkirch (CH) ontwikkeld heeft, onderscheidt zich doordat gekozen is voor een ijzerlegering als bindmiddel. Dit is een ijzernikkelcobalt-legering die bestaat uit 60% ijzer, 20% nikkel en 20% kobalt. MMB Tools uit Zeeland vertegenwoordigt Hartmetall Estech op de Nederlandse markt. De wolfraamcarbiden in dit hardmetaal hebben een korrelgrootte van 0,8 micrometer. 20% van deze hardmetaalsoort bestaat uit de genoemde ijzerlegering, de andere 80% zijn dus de wolfraamcarbiden. Enkele mechanische waarden van RXE 40 zijn: dichtheid is 13,2 g/cm3, hardheid HV30 is 1250 en de breuksterkte is 3600 N/mm2.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over dit nieuwe hardmetaal. Wilt u dit niet missen, neem dan nu een abonnement.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven