Nieuws
Smilde Foods IJssel Technologie
IJssel Technologie helpt bedrijven de stap naar efficiënte productieprocessen en Smart Industry te maken (foto: IJssel Technologie)

IJssel Technologie hielp in 2015 talloze bedrijven de stap naar efficiënte productieprocessen en Smart Industry te maken. Dankzij aanhoudend investeren in kennis en innovatie draaide de onderneming met € 45.212.000 de hoogste omzet in haar bestaansgeschiedenis. Een groei van 17% ten opzichte van 2014. Bovendien werd het bedrijf uitgeroepen tot Smart Industry Ambassadeur én Best Managed Company.

IJssel Technologie is ervan overtuigd dat Nederlandse productiebedrijven mondiaal kunnen concurreren. Het benutten van de kansen van Smart Industry, denk bijvoorbeeld aan augmented reality, 3D-printen en big data, is hierbij onmisbaar. Daar waar veel bedrijven zoekende zijn – de mogelijkheden van deze technieken zijn immers nog niet uitgekristalliseerd – ontdekt IJssel Technologie in hoog tempo de kansen van Smart Industry. Om deze vervolgens weer met klanten te delen. Het is dan ook niet voor niets dat het programmabureau Smart Industry IJssel Technologie benoemd heeft tot Smart Industry Ambassadeur.

Kennis uitbreiden

Met de overname van Technaut Automations Solutions – gespecialiseerd in automatisering en robotisering – haalde IJssel Technologie nog meer innovatieve expertise op het gebied van Smart Industry in huis. En daar bleef het niet bij. Op 30 mei jongstleden nam IJssel Technologie ook het Drutense bedrijf Oliveira over. Het bedrijf is gespecialiseerd in proactief onderhoud en werkt met innovatieve methodes als thermografie en trillingsmetingen. ‘Met de aankoop van Oliveira kunnen we onze klanten nu ook conditioned based- en predictive maintenance bieden. Een essentiële voorwaarde voor het verbeteren van productieprocessen’, aldus Rien Slingerland, algemeen directeur IJssel Technologie.

Samengaan van techniek en mens

IJssel Technologie realiseerde in 2015 onder meer een state-of-the-art realtime dashboard, waarmee Tata Steel altijd en overal inzicht heeft in het rollenonderhoud. En met de aangeschafte 3D-printer print IJssel Technologie al allerlei onderdelen voor klanten. Slingerland: ‘Wij kijken altijd kritisch of innovaties daadwerkelijk productievoordeel opleveren. Daarbij vergeten we ook de mensen die ermee werken niet. In het samengaan van techniek en mens schuilt volgens ons het geheim van succesvol innoveren en concurreren.’

Best Managed Company

Een zichtbare erkenning voor de succesvolle koers in 2015 is de benoeming tot Best Managed Company 2015. Een predicaat voor de best geleide bedrijven van het Nederlandse midden- en grootbedrijf. IJssel Technologie werd onder meer geprezen voor haar langdurige klantrelaties en haar unieke positionering van advies tot en met uitvoering. ‘We zijn toegetreden tot een select gezelschap’, reageert directeur Freek van Zadelhoff. ‘Het hele plaatje klopte. Daar zijn we heel verguld mee.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven