Igus start prijs voor low cost robotica • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Igus start prijs voor low cost robotica

Low-cost automatiserings-oplossingen, zoals delta robots, cartesische robots of scharnierarm robots, kunnen voor het MKB een snelle terugverdientijd (ROI) realiseren. Igus komt met een nieuwe ROIbot Award, waarbij deelnemers ‘slimme en spannende low cost robotica-toepassingen’ kunnen inzenden. Een gespecialiseerde jury bepaalt de winnaar. Deze krijgt 5.000 euro.

De ROIbot award van igus speelt in op de low-cost robotica trend in de middelgrote sector. Eenvoudige automatisering en een sneller ROI worden steeds populairder bij kleine en middelgrote bedrijven, stelt igus.

Robots nemen gevaarlijke en monotone taken over en zorgen voor winstgevendheid van de bedrijven die ze gebruiken, aldus igus, of dit nu grote ondernemingen zijn of kleine familiebedrijven.

De robots kunnen gemakkelijk eenvoudige taken aan waarbij geen hoge nauwkeurigheid vereist is. Ook zijn ze 24 uur per dag inzetbaar. Zo kunnen medewerkers zich bezighouden met belangrijkere taken en kan het bedrijf de concurrentie aan.

Toepassingen gezocht

Dit jaar gaat igus wereldwijd op zoek naar bestaande low cost robotica-toepassingen, die hebben geleid tot een snelle terugverdientijd van de investering (ROI). De robolink scharnierarmrobots, drylin delta robots en cartesische robots (lineaire robots) van igus kunnen hiervoor worden gebruikt.

Inzendingen kunnen concepten zijn en documentatie van bestaande toepassingen met igus-producten. Het gebruik van de robolink voor de toepassing moet duidelijk zijn gedefinieerd. Vóór- en nageschakelde toepassingen zijn welkom.

Een vakjury, bestaande uit leden op het gebied van onderzoek, specialistische pers en fabrikanten, zal de concepten evalueren. “Moed, verfijning en de manier waarop het idee geoptimaliseerd is dragen bij aan een hoge beoordeling.”

Eerste prijs 5.000 euro

De winnaar ontvangt een prijzengeld van 5.000 euro, de tweede plaats krijgt 2.500 euro en de derde plaats 1.000 euro. De sluitingsdatum voor de inzendingen is 15 maart 2020.

De prijs zal door igus worden uitgereikt op vakbeurs automatica 2020 in München. Winnaars krijgen een persoonlijke uitnodiging, inclusief accommodatie.

Deelnemers kunnen zich aanmelden op de igus-website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven