Ga naar hoofdinhoud

Igus slangenpakketten voor robots

Voor fabrikanten en gebruikers van robots heeft Igus de 3D-kabelrups ‘Triflex R’ ontwikkeld . Er zijn drie uitvoeringen. Een gesloten uitvoering die kabels beschermt onder zware omstandigheden. Ten tweede is er een gemakkelijk hanteerbare, snel te monteren ‘Light’-uitvoering. De derde versie die wordt aangeboden is de ‘Easy’-uitvoering, waarbij de kabels eenvoudig met de hand in de kabelrups kunnen worden gedrukt.

Door hun modulaire bouw met afzonderlijke elementen is de robot-kabelrups van Igus in de lengterichting altijd passend. Inkorten en verlengen is op elke plaats van de kabelrups mogelijk. De grote treksterkte wordt bereikt via het zogenoemde ‘trailer-principe’. De afzonderlijke elementen zijn niet met elkaar verbonden door staaldraden en dergelijke maar op dezelfde manier als bij een aanhangwagenkoppeling (‘kogel-en-kom-principe’). Lees meer in het integrale persbericht van Igus. De video onderaan dit bericht toont de Robolink, een ander product van Igus tijdens de Hannover Messe 2010.

 

 PM1510-NL.

 

Igus B-versie slangenpakket robot

Eveneens nieuw: de ‘B-versie’ met extra aanslag voor een maximaal viermaal grotere belastbaarheid van de buigradius. Het ontwerp van de kogel- kom verbinding werd hiervoor veranderd (foto’s: Igus)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven