Ga naar hoofdinhoud

Igus kleurt groen op EMO

Igus, de bekende oranje gekleurde leverancier van kabelrupssystemen en kunststof lagers, veranderde op de EMO 2011 van kleur. Groen is de nieuwste uiting van dit bedrijf. Igus legt hiermee de nadruk op energiebesparing bij kabelrupssystemen en het gebruik van biokunststoffen bij de kunststof lagers.

Op de EMO 2011 in Hannover was de stand van Igus aangekleed met een feloranje nagebootste machine met diverse kabelrupssystemen en groene accenten. Juist bij de kabelrupssystemen valt veel energiewinst te halen. Zo kan de nieuwste rolkabelrups van Igus tot 57% procent energie besparen ten opzichte van glijdende rupstoepassingen. Daardoor kunnen metaalbewerkingsmachines met kleinere aandrijfsystemen uitgerust worden voor de verplaatsing van de diverse assen.

 

Igus kleurt groen op EMOIgus kleurde groen op de EMO 2011 in Hannover (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EMO 2011 in Hannover, zie onze digitale fotoreportage)

 

Igus heeft tevens een glijlagermateriaal ontwikkeld dat voor 54% gebaseerd is op bijgroeiende grondstoffen. In plaats van de schaars wordende ruwe olie wordt het basispolymeer van de nieuwe ‘Iglidur N54’-glijlagers grotendeels gewonnen uit plantaardige olie. De mechanisch en tribologisch geoptimaliseerde biologische kunststof kan volgens Igus universeel worden toegepast in het lage toerenbereik.

 

Het nieuwe bio-lager past optimaal in het ondernemingsconcept om in toenemende mate milieugerichte alternatieven te ontwikkelen voor toepassingen die met gesmeerde, metalen glij- en wentellagers werken. Dankzij de geïncorporeerde vaste smeermiddelen leveren ‘Iglidur’-glijlagers hun bijdrage om natuurlijke grondstoffen en het milieu te ontzien. Polymeerlagers van Igus hebben geen olie en vet nodig en zijn smeermiddel- en onderhoudsvrij, zodat geen vervuilende stoffen in het milieu terecht kunnen komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven