IGS GeboJagema naar Smile Invest • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

IGS GeboJagema naar Smile Invest

Archieffoto IGS GeboJagema

IGS GeboJagema wordt onderdeel van investeringsmaatschappij Smile Invest. Alle betrokken partijen hebben hiertoe een koopovereenkomst getekend. In samenwerking met zijn huidige investeerder Nordian Capital heeft het Eindhovense hightech spuitgietbedrijf zijn klantenbestand in zowel de optische als de medische markt ontwikkeld en geïnvesteerd in R&D en productiefaciliteiten. Deze overname is de volgende fase voor het bedrijf, waarin het zich verder wil ontwikkelen op de Amerikaanse markt.

IGS GeboJagema (IGS) ontwikkelt, produceert en valideert meervoudige spuitgietmatrijzen voor de productie van uiterst precieze toepassingen zoals contactlenzen, astma-inhalatoren, insulinepennen en bloeddiagnostische apparatuur. Nordian Capital nam het bedrijf in 2016 over, met de intentie om de medische divisie van het bedrijf commercieel en financieel te ontwikkelen. IGS heeft zich sindsdien gevestigd als een leider in deze gespecialiseerde en door innovatie gedreven markt. De eerste stappen richting de Amerikaanse markt zijn al gezet, wat een nieuwe fase voor het bedrijf markeert.

Precisie, kwaliteit, continue validatie

Peter Mertens, CEO van IGS GeboJagema: “Deze stap komt op het juiste moment. We zijn bezig met een uitbreiding naar de Verenigde Staten, waar we veel mogelijkheden hebben voor onze medische toepassingen. Opdrachtgevers kunnen en willen geen risico’s nemen met medische toepassingen. Wij zorgen voor alle aspecten met betrekking tot precisie, kwaliteit en continue validatie.”

“Het ondernemersnetwerk van Smile Invest opent nieuwe mogelijkheden voor ons, met name door haar kennis, ervaring en uitgebreide contacten. Nordian Capital heeft ons enorm geholpen en gestimuleerd als sparring partner en met haar inzichten en begeleiding op het gebied van financieel en commercieel management. We zijn er steeds in geslaagd om voor elke fase van de ontwikkeling van ons bedrijf de juiste investeringspartij te vinden.”

Perry Bos, managing partner bij Nordian: “Peter en zijn team vertegenwoordigen wederom een hightech Eindhovense onderneming die zich profileert op de internationale markt. Er zijn niet veel bedrijven die kunnen wat IGS doet. We hebben het bedrijf zien uitgroeien tot een toonaangevende speler op de markt van high-end medische apparatuur. De productiefaciliteit en het team van ontwikkelaars, ingenieurs en operators behoren tot de allerbeste op de markt. In de volgende groeifase zal er een nieuwe partij zijn die IGS verder kan helpen.”

Ontwikkeling

Ivo Vincente en Ad Notenboom, partners bij Smile Invest: “IGS is een fantastisch bedrijf met een unieke marktpositie. Ons ondernemersnetwerk, de kennis en ervaring die wij inbrengen zijn precies wat IGS zoekt om haar te ondersteunen bij verdere expansie naar klanten in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en bij de verdere ontwikkeling van toepassingen voor spuitgietmatrijzen, zoals medische verpakkingen. Het innovatieve medische profiel en de groeiambitie van IGS passen op hun beurt uitstekend bij onze portefeuille. In Rabo Corporate Investments hebben we een vertrouwde partner met een fysieke aanwezigheid in de Verenigde Staten.”

Smile Invest heeft een portfolio met onder meer Rover Medical Devices en Oldelft Ultrasound.

Peter Mertens blijft aan als CEO en herinvesteert in het bedrijf. Samen met Smile Invest en Rabo Corporate Investments als nieuwe eigenaren verwacht Mertens dat er eind 2022 een opvolger zal zijn gevonden, wanneer Mertens zelf zitting zal nemen in de Strategy Board van het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven