Ga naar hoofdinhoud

Ideenpark Essen showt toekomst

Van 11 tot en met 23 augustus wordt in de Messe Essen het Ideenpark Essen 2012 gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door ThyssenKrupp in samenwerking met diverse businesspartners. Entree is gratis en veel Duitsers zien een bezoek als een dagje uit.

Ondanks de hoge zomerse temperaturen was het druk op het Ideenpark Essen op de dag dat Metaal Magazine op uitnodiging van Thyssenkrupp deelnam aan een technisch symposium. Hele gezinnen met kinderen in alle leeftijden lopen rond of doen mee aan een van de 500 workshops die georganiseerd worden. De beurshallen zijn vriendelijk ingericht met ronde vormen, speciale lichteffecten en veel kleur. Doel van dit alles is om jonge mensen al vroeg met de techniek en wat daar allemaal mee mogelijk is, in aanraking te laten komen.

 ideenpark essen autos kleien

Auto’s kleien of tekenen onder begeleiding van een profesionele autodesigner (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie onze fotoreportage)

 

De thema’s zijn zo gekozen dat er voor iedereen wel wat leuks te zien of te beleven is. Van energie en recycling tot en met het maken van TV-programma’s en in wedstrijdverband een vliegtuig bouwen. Veel dingen zijn interactief en digitaal. Organisator Thyssenkrupp speelt hiermee in op de computergeneratie en kinderen die moeiteloos met tablet pc’s en internet omgaan. Dat is dan ook op diverse stands te zien. ThyssenKrupp heeft enkele miljoenen euro’s in het IdeenPark geinvesteerd. Er lopen, alleen al van ThyssenKrupp, 1200 medewerkers rond, waarvan 540 leerlingen. Zij zijn actief in de organisatie, bemannen de diverse activiteiten en zorgen voor een juiste planning en afloop van de diverse activiteiten.

 

Het Ideenpark Essen laat zien dat techniek en innovatie niet saai zijn en dat de Duitse industrie een toekomst kan maken die vriendelijk is voor de toekomstige generaties. Bovendien kunnen de bezoekers niet alleen kijken, maar ook meedoen. Waarschijnlijk dat het daarom tot sluitingstijd nog steeds redelijk druk was. Menig industriële beurs mag wensen dat er nog zo veel bezoekers rondlopen op het einde van de dag. Het Ideenpark Essen is vanuit Nederland goed te bereiken en wie zin heeft kan nog tot en met 23 augustus terecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven