Icon 6-250 verspaant meervoudig efficiënt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Icon 6-250 verspaant meervoudig efficiënt

Begin september demonstreerde Icon Industries bij productiepartner Daetwyler in Zwitserland het nieuwe bewerkingscentrum Icon 6-250 met meervoudige bewerkingsstations. Veel geïnteresseerden uit de automobiel-, hydrauliek- en armaturenindustrie kwamen naar Bleienbach in Zwitserland om de nieuwe machine onder spaan te zien.

Vooral bij de fabricage van middelgrote tot grote series en bij het vaak ombouwen komen de voordelen van het bewerkingscentrum Icon 6-250 naar voren. De machine van Icon Industries bestaat in feite uit maximaal vier bewerkingsstations, die elk met zowel een horizontale en verticale bewerkingsmodule zijn uitgerust.

 

Deze nagenoeg identieke bewerkingsmodules zijn drie-assige bewerkingseenheden met lineaire geleidingen. De aandrijving gebeurt met servomotoren en nauwkeurige kogelomloopspindels. De machine is eenvoudig om te bouwen eventueel door het wisselen van complete modules. Elke bewerkingsmodule, horizontaal of verticaal ingebouwd, is voorzien van een 12-voudige gereedschapswisselaar. Hierdoor ontstaat een flexibele bewerking.

 

Icon industries 6-250

De Icon 6-250 kan vier werkstukken tegelijkertijd vijf-assig bewerken dankzij vier horizontale en vier verticale bewerkingsstations, op een oppervlakte van slechts 41 vierkante meter. De bediening vindt plaats door één operator (foto’s: Icon Industries)

 

Parallel-kinematisch

Bijzonder is de Icon Tripod 200S. Deze parallel-kinematische aandrijving is ontwikkeld in samenwerking met een Zweeds bedrijf en valt op door een hoge dynamiek. Dit komt door de lage bewegende massa. De Tripod 200S kan in de Icon 6-250 geplaatst worden in plaats van een drie-assige bewerkingsmodule. Op deze manier is een vijf-assige bewerking mogelijk. Maar de Tripod 200S kan ook stand-alone worden ingezet.

 

Icon Industries gevestigd in Zug in Zwitserland is een in 2009 opgericht bedrijf, maar met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van bewerkingsmachines met als specialisatie rondtaktmachines. Het bedrijf is ontstaan uit het Amerikaanse Hydromat uit St. Louis (USA) dat door Zwitserse ondernemers is opgericht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven