IBS-Scherer ontvet en verwerkt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

IBS-Scherer ontvet en verwerkt

IBS Scherer, producent van reinigingssystemen voor de metaalindustrie, is gespecialiseerd in onder meer koude ontvetters. Zo’n 40 jaar geleden begon het bedrijf met reinigingssystemen met koude ontvetters, waarbij toen de belangrijkste reden het kostenaspect was. Over milieu werd toen noch niet gesproken, maar tegenwoordig is dit één van de belangrijkste thema’s.

De reinheid van onderdelen wordt door steeds meer bedrijven als een kwaliteitscriterium gezien. Daarbij gaat het vooral om een hoge graad van reinheid te behalen tegen lage kosten en met minimale risico’s voor mens en milieu. De koude ontvetters van IBS Scherer, gevestigd in Gau-Bickelheim (D), zijn gebaseerd op koolwaterstoffen. Deze hebben een uitstekende oplossingskracht, ideaal bij moeilijk te verwijderen organische verontreinigingen zoals olie, vet, teer of verdroogde was. Dankzij de geringe oppervlaktespanning dringt de ontvetter zelfs in de kleinste openingen door. De IBS koude ontvetter ondergraaft, op basis van koolwaterstof, de vervuiler en vermengt zich met de olie en/of het vet en laat zich vervolgens eenvoudig afspoelen of met een met een kwast verwijderen.

 

IBS-Scherer ontvet en verwerkt

De één-stap reiniging met IBS-koude ontvetters is kostenefficiënt. Doordat geen water wordt gebruikt ontvallen niet alleen stappen zoals drogen en opnieuw licht invetten, maar ook het afvoeren van oliehoudend afvalwater (foto: IBS-Scherer)

 

Een groot voordeel van de IBS koude ontvetters is echter dat de verontreinigde koolwaterstof oplosmiddelen zich door destillatie tot bijna 100% laten recyclen. “Wij nemen de gebruikte koude ontvetter bij onze afnemers kosteloos mee terug en verwerken deze met onze eigen installaties” verklaart Axel Scherer. “Daarbij wordt de ontvetter voorgereinigd – oftewel gefilterd en gecentrifugeerd – en vervolgens gedestilleerd en geraffineerd. Zo kan ongeveer 90% van de gereinigde IBS-koude ontvetter weer in de grondstoffenkringloop teruggevoerd worden. Het eerder gefilterde olieafval kan bijvoorbeeld bij verbranding dienen als energiebron.”

 

Hier is een film te zien hoe producten eenvoudig schoongemaakt kunnen worden met de koude ontvetters van IBS-Scherer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven