Ga naar hoofdinhoud

Hyundai-Kia draait verticaal op EMO

Op de huisshow in Changwon (Korea) in mei heeft Hyundai-Kia feestelijk een nieuwe fabriek geopend, waar nu de geavanceerde draaibanken geproduceerd worden. Bij die gelegenheid werd een geheel vernieuwde modellenrange voorgesteld. Dit op basis van ‘energy saving’ en ‘eco friendly’. Hyundai-Kia heeft de gehele machinerange onder handen genomen met als uitgangspunten o.a. het verbeteren van de betrouwbaarheid en de productiesnelheid.

Op de EMO Hannover 2011 laat Hyundai-Kia onder andere in hal 26 de LV1100RM zien. Dit is een verticale draaibank met een maximale draaidiameter van tot 1100 mm. De machine heeft aangedreven gereedschappen met een BMT 55 opname. Kijk hier voor een PDF met specificaties van deze machine. In ons land brengt Dymato de machines van Hyundai-Kia op de markt.

 

 LV1100RM verticale draaimachine van Hyundai Kia De verticale draaimachine LV1100 RM van Hyundai-Kia die op de EMO gedemonstreerd wordt (foto: Dymato)

 

Hi-Mold

Eveneens nieuw bij Hyundai-Kia  is het bewerkingscentrum Hi-Mold750/5A. In deze PDF zijn meer gegevens van dit bewerkingscentrum en andere machines van Hyundai-Kia te vinden. De foto bij de intro van dit bericht toont de opbouw van de hoofdspil van dit bewerkingscentrum. De X-as van deze machine bevindt zich boven in het portaal. De tafel beweegt maar in een richting, een voordeel, daardoor wordt de machine stabieler en nauwkeuriger. De machine heeft een ingebouwde draai- en zwenktafel. De machine is geschikt voor hogesnelheidsverspaning voor toepassing in de matrijzenbouw maar ook in productiebedrijven.

 

de draaizwenktafel van de Hi-Mold van Hyundai-Kia

De draaizwenktafel van de Hi-Mold van Hyundai-Kia 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven