Hypertherm sluit Russische entiteit formeel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hypertherm sluit Russische entiteit formeel


Hypertherm Associates gaat de eigen juridische entiteit in Rusland formeel sluiten. De Amerikaanse fabrikant van industriële snijproducten en software heeft dit aangekondigd. De aanhoudende humanitaire crisis en het onvoorspelbare bedrijfsklimaat hebben Hypertherm doen besluiten dat een hervatting van de activiteiten van het bedrijf in Rusland voorlopig niet mogelijk is.

Het volgt op het besluit in maart om alle activiteiten van het bedrijf in Rusland op te schorten vanwege de militaire invasie van Rusland in Oekraïne.

Hypertherm heeft gewerkt aan het herplaatsen van getroffen medewerkers in nieuwe functies binnen de Europese en Midden-Oosten activiteiten van het bedrijf.

Het bedrijf geeft aan dankbaar te zijn voor de vele Russische partners die de afgelopen twee decennia hebben geholpen om Hypertherm te laten groeien.

Plasma- en waterstraalsnijsystemen

Hypertherm Associates is een Amerikaanse fabrikant van industriële snijproducten en software, waaronder Hypertherm plasma- (foto) en Omax waterstraalsnijsystemen.

Deze systemen worden wereldwijd door afnemers gebruikt, onder meer om schepen, vliegtuigen en treinstellen, maar ook stalen panden en windturbines te bouwen en zware apparatuur te produceren.

Behalve snijsystemen creëert het bedrijf ook CNC’s en software om de productiviteit en winstgevendheid van afnemers te verhogen.

Het bedrijf, opgericht in 1968, heeft ongeveer 2.000 medewerkers, met activiteiten en vertegenwoordigingen van partners wereldwijd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven