Hypertherm 50 jaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hypertherm 50 jaar

Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, is dit jaar 50 jaar jong. Dat wordt gevierd met nieuwe programma’s, maar ook met diverse activiteiten.

Het bedrijf startte in 1968 vanuit een kleine dubbele garage. Oprichter Dick Couch en professor Bob Dean hadden ontdekt dat een smallere boog ontstaat als water in een plasmasnijnozzle radiaal geïnjecteerd wordt.

Waterinjectie

Zo vonden zij plasmasnijden door middel van waterinjectie uit. Op deze manier werd het mogelijk om metaal nauwkeuriger en sneller te snijden, terwijl er vrijwel geen sprake is van baardvorming en dubbele boogvorming.

“Ik ben zo trots op alles dat we de afgelopen vijf decennia hebben bereikt. We zijn uitgegroeid van een fabrikant van plasmasystemen tot een wereldwijde leverancier van snijoplossingen”, aldus Couch. Het bedrijf telt inmiddels wereldwijd ruim 1400 medewerkers, die samen volledig eigenaar van het bedrijf zijn.

De fabrikant ontwerpt en produceert industriële snijproducten voor gebruik in diverse industrieën, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn omvat snijsystemen,  CNC-bewegings- en hoogteregelingen, CAM-nestingsoftware, roboticasoftware en slijtdelen.

Verhogen snijprestaties

Hypertherm heeft de focus altijd gelegd op het ‘helpen van klanten bij het beperken van hun operationele kosten en het verhogen van de snijprestaties, zodat zij hun winstgevendheid kunnen verbeteren’. “En dat blijven we ook nu doen”, aldus President en CEO van Hypertherm, Evan Smith.

Het vijftigjarig bestaan wordt ondermeer gevierd met het opgraven van een tijdcapsule die lang geleden begraven is, en met festiviteiten op alle wereldwijde locaties waarbij oprichter Couch aanwezig zal zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven