Hydraulische spantanghouder Sandvik • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hydraulische spantanghouder Sandvik

Het vastklemmen in de turret (foto: Sandvik Coromant).


Sandvik Coromant introduceert een hydraulische spantanghouder met hoge precisie voor draaibewerkingen, met volgens het bedrijf de beste uittrekbeveiliging in de markt. CoroChuck
935 is ontworpen om keer op keer snel, rigide en veilig op te spannen. De gereedschapshouder waarborgt een opspanlengte van zelfs 4 maal de baardiameter.

De CoroChuck 935 is ontwikkeld voor gebruik op draaibanken, draaicentra en multifunctionele draai-freesmachines en dekt de meest gangbare machine-interfaces, meldt de snijgereedschap- en gereedschapsysteem-specialist.

“Het ontwerpprincipe achter het hoge betrouwbaarheidsniveau dat wordt geboden door CoroChuck 935 is gebaseerd op fulcrum-technologie,” vertelt Åke Axner, global productmanager – Machine Integration bij Sandvik Coromant.

Fulcrums

“Een dun, hardgesoldeerd membraan biedt een geoptimaliseerde opspanfunctie waarbij uitzetting twee afzonderlijke klempunten (fulcrums) aan elke zijde creëert. Het concept waarborgt dat de opspankracht wordt herhaald voor elk gebruik, waardoor de best mogelijke uittrekweerstand en dempingsprestaties worden geboden.”

EasyFix-spanbussen

Andere voordelen van de nieuwe gereedschapshouder zijn het gebruik van EasyFix-spanbussen. Deze bieden de juiste harthoogte en reduceren de opspantijd.

EasyFix/spanbussen zijn een oplossing voor cilindrische kotterbaren, waarbij een veerbelaste kogel is gemonteerd in de bus. Deze klikt in een groef op de baar, om de juiste harthoogte te garanderen.

Hogedruk koeling

De metalen afdichting biedt tevens goede prestaties in toepassingen die hogedruk koeling vereisen. Daarnaast helpt EasyFix bij het realiseren van een goede snijwerking en verbeterde wisselplaatlevensduur.

CoroChuck 935 is leverbaar met een boring van 20 en 25 mm (0,75 en 1 inch) afgestemd op Coromant Capto, HSK-A/C/T, cilindrische schacht en VDI machine interfaces. Imperial maten zijn leverbaar in Coromant Capto en cilindrische schacht interfaces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven