Hydraulische pompen nauwkeurig honen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hydraulische pompen nauwkeurig honen

Waltz Brothers uit Wheeling (VS) heeft een nieuwe ruimtechnologie van Sunnen in gebruik genomen waarmee ze hydraulische pompen voor de luchtvaartindustrie nauwkeurig kunnen honen.

De hydraulische pompen hebben ieders negen gaten die gehoond moeten worden. De Sunnen SV-1015 weet alle negen gaten binnen een variatie van slechts 5 micrometer te honen. Om dit op een normale machine te produceren moet je beschikken over veel vaardigheden en tijd. Met de Sunnen SV-1015 kan Waltz Brothers dit volledig automatisch binnen een veel korter tijdsbestek.

Sunnen SV-1015

De verticale SV-1015 hoonmachine van Sunnen heeft een enkele spindel en automatisch meetsysteem (foto’s: Waltz Brothers)

 

Voeding

De operator kan met de gepatenteerde Multi-Feed Control technologie van Sunnen eenvoudig de juiste voeding kiezen dat geschikt is voor een bepaalde werkstuk geometrie, de materiaalsoort en het type gereedschap. De Sunnen SV-1015 is een verticale hoonmachine met een enkele spindel. Het werkstuk wordt na elke boring automatisch gemeten. Als de boring door de inspectie komt start de machine automatisch de volgende boring.

Waltz Brothers ruimen met Sonnen

Het hoongereedschap wordt automatisch aangepast om een nauwkeurige diameter te behouden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven