Hydraulisch mondstuk met schuifsysteem • Metaal Magazine
Nieuws

Hydraulisch mondstuk met schuifsysteem

Umeta heeft een nieuw hydraulisch mondstuk ontwikkeld. De SnapStar heeft een schuifsysteem, een metalen dichting en een dichtheid tot 1.000 bar. Verder is het wereldwijd het eerste hydraulische mondstuk met een ontluchtingsventiel. 

Dat meldt Leijenaar die het product nu lanceert.

Er zijn sinds enige jaren hydraulische mondstukken op de markt die met een klemmetje op de smeernippel vastgezet kunnen worden.

Umeta heeft een nieuw schuifsysteem ontwikkeld dat zonder klem volledig horizontaal vast- en losgekoppeld wordt. Hierdoor gaat smeren nog makkelijker en worden vieze vingers en vetverlies vermeden, aldus Leijenaar.

Daarnaast kan de SnapStar vanwege de smalle diameter (15.5 mm) probleemloos in zeer krappe ruimtes worden aangebracht en losgekoppeld.

Met ontluchting

Tijdens het smeren kan een hoge druk opgebouwd worden, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties op de werkvloer.

Om de veiligheid te waarborgen en gebruikers en machines zo goed mogelijk te beschermen, is het hydraulisch mondstuk uitgevoerd met een zeer vaste 4-beks-klemming. De SnapStar heeft hierdoor een geteste dichtheid tot 1.000 bar.

SnapStar met additioneel ontluchtingsventiel.

Om gevaarlijke situaties nog verder te voorkomen, is het hydraulisch mondstuk additioneel te verkrijgen met een ventiel, waardoor druk simpel ontlast wordt. Dat maakt de SnapStar ‘s werelds eerste hydraulische mondstuk met ontluchting, stelt Leijenaar.

‘Langere levensduur’

In de praktijk ziet Leijenaar vaak dat standaard hydraulische mondstukken na enkele maanden door de smeerder worden weggegooid en vervangen; onder andere vanwege slijtage van de rubberen afdichting.

Het  SnapStar-mondstuk van Umeta is uitgevoerd met metalen dichtingen in plaats van de gebruikelijke rubber dichtingen. Hierdoor wordt slijtage tot een minimum beperkt en de levensduur enorm verlengd, vertelt Leijenaar.

De leverancier geeft aan dat de SnapStar als enige hydraulische mondstuk ter wereld met 4 jaar functionele garantie wordt geleverd.

Voordelen

Door het nieuwe schuifsysteem en het gebruik van kwalitatief goed materiaal, is smering eenvoudig en is slijtage minimaal, geeft Leijenaar aan.

“Ook wordt er minder vet verspild, is er schoner onderhoud en een veiligere werkomgeving. Dit is goed voor het milieu, mens, machine en uw portemonnee.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven