Nieuws

Hybride machine Mazak voor 3D-printen

De hybride Integrex van Yamazaki Mazak die kan 3D-printen

Hét nieuws deze week over 3D-printen is ongetwijfeld dat Yamazaki Mazak een hybride Integrex machine (dit is een machinetype voor compleetbewerken) gepresenteerd heeft voor additive manufacturing (3D-printen). De redactie van Metaal Magazine gaat deze machine deze week tijdens de vakbeurs Jimtof in Tokio (Japan) uitgebreid bekijken. Een verslag volgt. Lees hier het persbericht van Mazak in de USA over deze bijzondere multitaskingmachine.

Yamazaki Mazak is de afgelopen weken toch grensverleggend bezig. Onlangs tijdens de IMTS in Chicago (USA) hebben we kennisgemaakt met het nieuwe Smooth besturingssysteem en vorige week tijdens de EuroBlech in Hannover (D) presenteerde Yamazaki Mazak een verticaal bewerkingscentrum voor friction stir welding (wrijvingsroerlassen). Ook hier gaan we nog uitgebreid over berichten.

Mazak is overigens niet de eerste machinebouwer die nu actief aan de slag gaat met 3D-printing. Al eerder hebben Hurco en Trumpf ook aangekondigd deze technologie te gaan aanbieden. Ook zie je in ons land dat machineleveranciers als Bendertechniek met EOS en Landré met 3D Systems zich nu ook richten op 3D-printing. Hieronder aflevering 13 van onze berichtenserie over 3D-printen. Zie ook ons dossier over 3D-printen. Altijd als eerste op de hoogte van dit type nieuwtjes? Volg @Metaalmagazine op Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven