Huisman verdubbelt freescapaciteit • Metaal Magazine
Nieuws

Huisman verdubbelt freescapaciteit

Huisman heeft een tweede Zayer freesmachine aangeschaft. Daarmee verdubbelt de kranenproducent de productiecapaciteit voor zwenklagers in Nederland. De productiecapaciteit op de locatie in Schiedam is fors uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag naar zwenklagers met een grote diameter. Een zwenklager is een integraal en belangrijk onderdeel van de heavy lift kranen.

Het bedrijf ontwerpt en produceert de zwenklagers met grote diameters sinds 2010 in eigen huis. Zo waarborgt Huisman de hoogste kwaliteit en beschermt zijn eigen productietechnieken.

“We hebben gekozen voor de inzet van een tweede Zayer-freesmachine in Nederland om de continuïteit van onze projecten hier te waarborgen en te investeren in de expertise van onze mensen”, zegt David Roodenburg, CEO van Huisman.

Klaar voor de toekomst

Met de investering in de tweede Zayer freesmachine speelt het bedrijf in op de aanzienlijke orderontvangst van grote offshore kranen. Met de nieuwe freesmachine heeft Huisman voldoende productiecapaciteit in huis voor de toekomst.

Zwenklagers vormen een integraal,  belangrijk onderdeel van alle Huisman-kranen. Gangbare draaistellen of zwenksystemen op grote wielen die worden blootgesteld aan de ruwe offshore-omgeving, vergen veel onderhoud.

Een zwenklager van Huisman van bovenaf gezien (foto’s: Huisman).

Een Huisman zwenklager is een efficiënter en goedkoper alternatief. Het zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het gewicht van de kraan en de onderconstructie. Hierdoor kunnen kraanschepen efficiënter en goedkoper werken.

En dankzij het bijzondere, gesegmenteerde ontwerp van het zwenklager van Huisman, kan inspectie en onderhoud ter plaatse plaatsvinden zonder dat dit lager gedemonteerd hoeft te worden. Dat leidt tot een aanzienlijke verlaging van de operationele kosten.

‘Grote vraag naar heavy lift kranen’

“De ambities voor offshore windenergie hebben geleid tot een grote vraag naar heavy lift cranes”, aldus Roodenburg. “Om de hoogste kwaliteit en tijdige levering aan onze klanten te garanderen, hebben we onze productiecapaciteit opgeschaald.”

“Aangezien onze zwenklagers een essentieel onderdeel zijn van het unieke lichtgewicht ontwerp van onze kranen, stelt de investering in productiecapaciteit ons in staat om onze positie als wereldmarktleider in heavy lift kranen te versterken”, vertelt hij.

‘Grootste zwenklagers ter wereld’

Na een reeks van steeds grotere zwenklagers geeft Huisman aan in 2018 ’s werelds grootste zwenklagers voor de Heerema Sleipnir 10.000 mt tub mounted kranen ontworpen en geleverd te hebben. Deze zwenklagers hebben een diameter van 30 m. Tot op heden heeft Huisman een trackrecord van ongeveer 25 zwenklagers.

Eerder dit jaar heeft Huisman zijn spuiterij in China uitgebreid met 1.675 m2, tot een totale oppervlakte van meer dan 6.000 m2. Dit om de spuitcapaciteit te vergroten, waarmee een cruciaal knelpunt in het productieproces van zwaar bouwmaterieel kan worden weggenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven