Huisman bouwt lagers met diameter van 30 meter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Huisman bouwt lagers met diameter van 30 meter

Huisman produceert op dit moment ‘s werelds grootste lagers bij haar productiefaciliteit in China. (foto: Huisman Equipment BV)

Huisman, de wereldwijde specialist in hijs-, boor- en offshore equipment, produceert op dit moment zeer grote  lagers bij haar productiefaciliteit in China. De twee lagers, met ieder een diameter van 30 meter, worden geassembleerd voor ‘s werelds grootste Tub Kranen: de twee 10000mt, door Huisman ontworpen, kranen voor het nieuwe Heerema semi-submersible kraanschip Sleipnir. Sinds 2012 ontwerpt en bouwt Huisman met succes al lagers met een diameter tot 14 meter.

In tegenstelling tot traditionele Tub Kranen die gebruik maken van wielstellen voor hun zwenksysteem, maken de kranen van Huisman gebruik maken van lagers van eigen makelij. Het voordeel van een lager is dat deze voor een aanzienlijke gewichtsbesparing van de kraan zorgt.
De twee lagers van de Tub Kranen voor de Sleipnir zijn gesegmenteerd. Het ontwerp van het lager maakt het mogelijk om de rollers te inspecteren zonder dat het lager gedemonteerd moet worden.  De assemblage van het eerste lager is afgerond bij Huisman China, assemblage van het tweede lager staat gepland voor maart dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven