Nieuws

‘Huidproblemen op het werk: Onderschat ze niet’

Huidproblemen die samenhangen met het werk, zoals eczeem en allergieën, zijn een bron van zorg. Toch worden deze aandoeningen nog altijd onderschat. Vaak zijn koelvloeistoffen de boosdoener, maar niet altijd. Dat stelt het Centrum Huid en Arbeid in de nieuwe Metaal Magazine.

De gedachte is ook nog vaak dat huidproblemen die veroorzaakt worden door allergenen vanzelf weer overgaan. “Dat is niet het geval”, zegt Diana Romijn van het Centrum Huid en Arbeid in Velp. Eczeem is een vorm van ontsteking, die vaak terugkomt en een chronisch verloop heeft. “Dus moet altijd actie ondernomen worden.”

Metaal een van de risicogroepen

Huidproblemen, opgelopen tijdens het werk staan in de top-3 van arbeidsgerelateerde ziekten. Metaalbewerkers die met metaalbewerkingsvloeistoffen werken, vormen een van de risicogroepen. Maar het hoeft niet altijd aan deze vloeistoffen te liggen. Ook worden huidproblemen niet altijd op het werk opgelopen.

Praktische tips

In Metaal Magazine nummer 6 schetsen Diana Romijn en Birgitte Visch van het centrum een beeld van allergieën en eczeem, wat de oorzaken kunnen zijn, wat eraan gedaan kan worden en of preventief testen zinvol is.

Zij deden dit tijdens webinar ‘Huidproblemen bewerkingsvloeistof’ van Mikrocentrum en het Centrum Huid en Arbeid.

Ook geeft het centrum in het vakblad praktische tips hoe een allergie kan worden tegengegaan.

Bekijk het hele artikel in Metaal Magazine nummer 6 (september 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven