H&ST, Mamesta en AHC werken samen op gebied van materiaalveredeling • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

H&ST, Mamesta en AHC werken samen op gebied van materiaalveredeling

De Nederlandse samenvoeging onder AIMT bevestigt wat in de praktijk al jaren speelde: sinds de toetreding van H&ST, Mamesta, en AHC (Eindhoven en Venlo) in de holding Aalberts Industries is er sprake van een intensieve samenwerking op technisch en logistiek vlak. De nieuwe technologiegroep moet de service in Nederland vergroten binnen een onderneming met Europese wortels en aspiraties.

In Nederland zijn sinds februari de activiteiten van H&ST Heat and Surface Treatment, Mamesta en AHC Oppervlaktetechnieken (Eindhoven en Venlo) onder de noemer AIMT gebracht. Rutger Jan Pessers (territory manager bij AIMT): ”Door het combineren van technieken ontstaan er ongekende mogelijkheden op het gebied van materiaalveredeling. Door bijvoorbeeld de PVD-techniek (traditionele warmtebehandeling) te combineren met durni-coat uit de oppervlaktechniek ontstaan oplossingen waarbij een hoog niveau van slijtvastheid en corrosiewerendheid wordt bereikt”.

De samenwerking binnen de nieuwe groep biedt ook een goede basis om het recent door H&ST en AHC gemeenschappelijk ontwikkelde Stainiharden in de markt te zetten.

Circa 95% van alle roestvast staal soorten zijn austenitisch en kunnen daardoor niet worden gehard. Bij oppervlakteharden als nitreren of carbonitreren nemen roestwerendheid en  anti-magnetische eigenschappen af. Stainihard werkt met een combinatie van inzetharden en natte galvanotechniek.. Insiders weten dat er langer sprake is van een intensieve samenwerking tussen deze Aalberts dochters. Als territory manager voor de verse groep is Rutger Jan Pessers benoemd. Hij is sinds mei bij AHC general plant manager. Pessers studeerde TU Technische Bedrijfskunde in Eindhoven.

”Door innovatie en nieuwe materialen zijn oppervlaktetechniek en warmtebehandeling steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. In de nieuwe opzet krijgt de klant een centrale contactpersoon, die competent is op alle gebieden van de veredeling. Toch willen we ook de bedrijfscultuur en sterke kanten van de afzonderlijke vestigingen handhaven.”

Binnenkort in Metaal Magazine meer informatie over de samenwerking tussen H&ST, Mamesta en AHC Oppervlaktetechnieken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven