Ga naar hoofdinhoud

HP Techniek breidt draaicapaciteit uit

Om beter aan de groeiende vraag voor groter draaiwerk te kunnen voldoen heeft HP Techniek in Barneveld in een tweede Emco CNC draaimachine geïnvesteerd. Het gaat hierbij om de Emco Maxxturn 110MY. HP Techniek heeft al goede ervaringen met een Maxxturn 95M.

HP Techniek is een hoogwaardige toeleverancier die sterk is in het nauwkeurig verspanen van de meest uiteenlopende materialen waaronder Inconel, Hastalloy, Super Duplex, Stavax en dergelijke. Malouel L’Hoést, directeur van HP Techniek: “Onze klanten in voornamelijk de scheepsbouw, offshore en petrochemische industrie verlangen steeds hogere nauwkeurigheden waarbij productafmetingen maar blijven groeien. Om onze klanten voor de volle 100% te kunnen blijven ondersteunen hebben wij gekozen om te investeren in een draaimachine die perfect bij deze producten past.”

 

EMCO Maxxturn bij HP TechniekDe Emco Maxxturn 110MY is de tweede Maxxturn voor HP Techniek (foto: De Ridder)

 

De Emco Maxxturn 110 MY beschikt over een 500mm klauwplaat met speciale bekken en een 42 kW hoofdspil, welke voorzien is van een twee-traps overbrenging voor ruim voldoende koppel in de lagere toerentallen. De machine beschikt over 1500 mm draailengte, een hydraulische bril, aangedreven gereedschappen en een Y-as verplaatsing van 180mm. Nieuw is dat de Emco Maxxturn 110 nu niet alleen in een 1.500 en 2.500mm draailengte beschikbaar is, maar ook in een 3.500mm XL uitvoering.

Emco wordt in Nederland vertegenwoordigd door Technische Handelsonderneming De Ridder in Best.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven