HP kondigt 3D partnership aan met Shapeways • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HP kondigt 3D partnership aan met Shapeways

HP Jet Fusion 3D Printing Solution (foto: HP)

HP Is een partnership aangegaan met Shapeways. Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is de installatie van de nieuwe HP Jet Fusion 3D-printer in de fabriek van Shapeways in Eindhoven. Shapeways is het eerste bedrijf dat een vroeg prototype ontvangt en voorziet HP Inc. tijdens het gebruik ervan van realtime feedback. Het apparaat kan zwart nylonmateriaal printen in goede kwaliteit en tegen lagere kosten dan de huidige prints van gekleurd nylon. Bovendien beschikt het systeem over snelle doorlooptijden en zijn afdrukken voorzien van meer detail.

“We kozen voor een samenwerking met Shapeways omdat zij een autoriteit zijn op het gebied van creativiteit. Daarnaast zijn zij het grootste consumentenportaal van 3D-printing, waarmee per dag ongeveer 3.000 producten worden gemaakt”, zegt Stephen Negro, directeur 3D Printing HP Inc. “Met de HP Jet Fusion 3D-printer kan Shapeways tien keer zo snel kwaliteitsonderdelen uitprinten tegen lagere kosten.” Terwijl met de huidige techniek alleen nog zwarte nylon afdrukken mogelijk zijn, zal het kleurenpalet in de toekomst worden uitgebreid, waardoor zelfs fullcolour prints realiteit worden.

Productieklaar

“We zijn erg blij om samen te werken met HP, een bedrijf met een rijke geschiedenis dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan”, zegt Peter Weijmarshausen, algemeen directeur van Shapeways. “Onze community heeft ons altijd verteld wat zij wil: een betere kwaliteit, meer materiaalopties, snellere doorlooptijden en lagere kosten voor de producten die ze maakt. Met de nieuwe HP Jet Fusion 3D-printer kunnen wij voldoen aan deze vraag. Wij hopen dat deze nieuwe technologie bijdraagt aan creativiteit van een nog hoger niveau.” De Jet Fusion 3D Printing Solution is een productieklaar, commercieel 3D-printsysteem. Het systeem print 340 miljoen voxels per seconde in plaats van de voxels één voor één te printen. Het biedt een vereenvoudigde workflow en lagere kosten voor prototyping. Daarnaast verlaagt het software innovatieplatform barrières die de adoptie van nieuwe mogelijkheden voor bestaande industrieën belemmeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven