Nieuws

Horizontaal bewerken op portaalmachine

Unisign brengt een vernieuwde versie van haar Uniport4000-portaalmachine op de markt. Deze machine met bewegende brug is de kleinste uit de serie portaalmachines van de bouwer van CNC-bewerkingscentra uit Panningen. Nieuw is onder meer de optioneel leverbare haakse kop die nu ook bewerkingen in horizontale richting mogelijk maakt. Andere belangrijke aanpassing is de doorgangshoogte. Deze is standaard 750 mm maar kan  tot 1.250 mm.

De haakse bewerkingskop, die als optie wordt meegeleverd, speelt een centrale rol in het vernieuwde Uniport4000-concept. Deze kop is al jaren een belangrijke feature van de grotere portaalmachines die Unisign in eigen huis bouwt. De haakse kop maakt, aldus Unisign, losse bewerkingskoppen en gereedschappen overbodig en zorgt voor een efficiënte bewerking van een product aan alle zijden.

Voor grote componenten, diverse materialen

“De grote X- en Y-asbewegingen maken de nieuwe Uniport4000 ideaal voor het bewerken van grote componenten in diverse materiaalsoorten”, aldus Unisign. De direct aangedreven, watergekoelde hoofdspil heeft een capaciteit van 36 kW/12.000 tpm.

Voor het bewerken van aluminium en kunststoffen wordt de machine optioneel uitgerust met een krachtige hoofdspil van 58 kW/16.000 tpm. Het open ontwerp van het machinebed zorgt voor een optimale spaanafvoer.

Automatische gereedschapswissel

Gereedschappen worden op de Uniport4000 volautomatisch gewisseld. Standaard heeft de machine een meerijdend gereedschapsmagazijn dat zich in de kolom bevindt. Voor extra gereedschappen wordt een tweede kettingmagazijn geplaatst tegen de achterzijde van de portaalbrug.

In totaal is er plaats voor meer dan 100 gereedschappen. Speciale spatschermen dekken het werkgebied af tegen spanen en koelvloeistof.

Twee aparte werkzones

Voor pendelbewerking wordt de X-as van de Uniport4000 in twee afzonderlijke werkzones verdeeld. Terwijl in de ene zone de bewerking van een product plaatsvindt, kan de operator in de andere zone de operator het volgende werkstuk opspannen. ”Op deze manier wordt een maximaal spindelrendement behaald.”

Automatische gereedschapsmeting

De Uniport4000 heeft een optie voor automatische gereedschapsmeting. De machine meet dan via laser automatisch de lengte en diameter van een gereedschap. Daarmee worden kostbare fouten tijdens het programmeren en bewerken voorkomen. Andere opties zijn onder meer interne koeling en het toevoegen van een meettaster.

Stille werkomgeving

De hoofdaandrijving van de UNIPORT4000 is watergekoeld. “Dit zorgt voor een betere thermische beheersbaarheid en een lager geluidsniveau vergeleken met luchtgekoelde CNC-machines. De Uniport4000 past daardoor uitstekend in een stille, arbo-verantwoorde werkomgeving”, aldus de fabrikant

Geen fundament nodig

De Uniport4000 heeft geen speciale, kostbare fundamentput nodig en wordt direct op de fabrieksvloer geplaatst. Dat betekent dat de installatietijd korter is en de machine, als dat nodig is, eenvoudig kan worden verplaatst.

Kortere doorlooptijd

“Bedrijven die tegen de grenzen van hun machinepark aanlopen kunnen door inzet van de Uniport4000 de doorlooptijd verkorten. Componenten die bijvoorbeeld in losse delen worden gemaakt, kunnen op de Uniport4000 in één keer worden bewerkt. Dat betekent minder handling, minder montagewerk en een hogere nauwkeurigheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven