Hoogwaardige oplossingen voor tappen en draadfrezen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hoogwaardige oplossingen voor tappen en draadfrezen

De CoroTap 200 SM, 300 SM.

Sandvik Coromant speelt met nieuwe tappen en draadfrezen voor ISO S materialen (legeringen op basis van titaan en nikkel) in op de groeiende vraag naar betrouwbare bewerkingsoplossingen in de lucht- en ruimtevaartsector. Deze producten zijn specifiek ontwikkeld voor proceszekerheid op hoogwaardige componenten, zoals motorbehuizingen, zodat er minder materiaal verloren gaat en de machineproductiviteit toeneemt.

Nieuw zijn de CoroTap 200 SM voor het tappen van doorlopende gaten in titaan, de CoroTap 300 SM (blinde gaten, titaan) en de CoroTap 300 SD (blinde gaten, nikkellegeringen). Voor draadfrezen komt Sandvik Coromant met de R217 voor MJ schroefdraadvormen.

Ontwikkeld om consistente en herhaalbare resultaten te leveren, heeft de geoptimaliseerde geometrie van de nieuwe tappen voor titaan een kleine positieve spaanhoek voor veeleisende materialen en een innovatieve, slijtvaste ACN (aluminiumchroomnitride) coating die versmelting tegengaat. Om spaanophoping te voorkomen, zijn de tappen ontworpen met een hoge flankvrijloop voor minder wrijving. Voor echt stabiel tappen hebben de gereedschappen voor legeringen op nikkelbasis een verkleinde spiraal van 10°.

Stress in schroefdraadkern verkleinen

De draadfrezen worden geproduceerd met MJ schroefdraadvormen met een 27° spiraal, de optimale hoek voor draadsnijden van exotisch materiaal. MJ schroefdraadvormen hebben de voorkeur in de lucht- en ruimtevaartsector omdat zij stress in de schroefdraadkern van de componenten helpen verkleinen.

De nieuwe tappen van Sandvik Coromant zijn ontworpen om problemen bij onder meer titaanlegeringen het hoofd te bieden en zo de fabricage te verbeteren van veel componenten voor de lucht- en ruimtevaart, zoals behuizingen, assen en schijven. In feite elk motoronderdeel met uitstulpingen en/of flenzen dat is gemaakt van ISO S materialen. De gereedschappen zijn ook geschikt voor andere sectoren waar legeringen op basis van titaan en nikkel gemeengoed zijn, zoals de olie- en gassector, pompen en kleppen en de medische industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven