Honderd jaar Index • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Honderd jaar Index

Bij het nieuwe MBL stafmagazijn zorgt het frame van polymeerbeton voor een hoge stijfheid, terwijl in totaal zes kunststof geleidingen er voor zorgen dat vibraties geen kans krijgen (foto: Index)

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat Hermann Hahn in Esslingen (D) begon met de productie van draaiautomaten en daarmee de basis legde voor het huidige Index. Metaal Magazine bezocht de  productievestigingen in Esslingen en Deizisau.

Meerspindel-draaiautomaten vormen de basis van de activiteiten van Index. Vanuit de draaimachine als basis heeft het bedrijf zich inmiddels ook gestort op de productie van draaifreescentra en op dat punt is dit jaar onder andere de G220 ten doop gehouden (als kleinere broertje van de bestaande G250 en G400).

 Compleetbewerken

Op het gebied van draaifreescentra vormt de R-serie al enige jaren het luxere paradepaardje van Index. Het zijn compacte en toegankelijke machines voor het uitvoeren van compleetbewerkingen aan ronde producten. “Eigenlijk een combinatie van twee vijfassige draaifreesmachines in één machinebehuizing”, zoals Eddo Cammeraat het formuleert, directeur van Index-leverancier Laagland in Capelle a/d IJssel.

Binnenkort in een artikel een verslag van ons bezoek aan Esslingen en Deizisau. Wilt u dit niet missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven