Ga naar hoofdinhoud

Hoffmann opent pand Borne officieel (+foto’s)

Het markante pand heeft lamellen die met de zon meedraaien.

Hoffmann Group heeft in het Twentse Borne het nieuwe pand officieel geopend. Het is het verkoopkantoor voor Nederland en Vlaanderen. Burgemeester Jan Pierik van Borne heeft samen met algemeen directeur Henry Blom van Hoffmann Group in Nederland en Robert Impler, senior vice-president Europe van Hoffmann SE, het lint bij de ingang doorgeknipt.

Het markante pand in Borne, op een zichtlocatie nabij snelweg A1, is 3000 m2 groot en verdeeld over drie etages. Hoffmann verhuisde vanuit Hengelo-Zuid waar het pand te klein geworden was.

Robert Impler, burgemeester Jan Pierik en Henry Blom (van links naar rechts) heffen het glas.

Henry Blom gaf aan trots te zijn om op deze plek te staan. “Het is een reis die ruim 25 jaar geleden begon toen we op de Nederlandse markt kwamen met toen 3 medewerkers. In 2012 werd met 50 medewerkers een omzet van 20 miljoen euro behaald en werd het bedrijf opgenomen in de Hoffmann holding.”

Omzet verdubbeld

“Dit jaar is de omzet in amper 10 jaar tijd verdubbeld tot zo’n 40 miljoen euro met 90 medewerkers, waarvan de helft in buitendienst. Deze groei zet zich nog verder voort.” Mede door corona is de omzet vanuit e-commerce van 53% (voor corona) toegenomen tot 60% op dit moment, geeft Blom aan. De verwachting is dat in 2027 e-commerce voor meer dan 80% aan de totale omzet zal bijdragen.

De handelsonderneming biedt producten van de merken Garant en Holex, waarbij Garant staat voor premium en Holex voor industriekwaliteit.

Nieuw ‘Zuhause‘

Robert Impler vertelde dat in Borne iets bijzonders is ontstaan. “Het pand is zeer aanwezig. Binnen is het zeer open en worden bezoekers vriendelijk verwelkomd met techniek. Onze familie heeft hier een nieuw ‘Zuhause’ gevonden. Er ligt hier een grote toekomst en we gaan hier zeker nog meer in investeren. Doel is om heel Europa ‘Hoffmann-oranje’ te maken.”

Ook burgemeester Jan Pierik is trots. “25 jaar geleden was dit nog agrarisch gebied. Twee jaar geleden is de eerste spade de grond in gegaan. Nu staat er een heel mooi pand en is het hele industrieterrein in volle optie.”

Licht en open 

Het pand is van binnen heel licht en open met hoge ramen en is geheel energieneutraal. De panelen van de zonwering aan de buitenkant bewegen mee met de zon zodat het binnen koel blijft. Ze staan open als het bewolkt is. Het pand is voorzien van zonnepanelen en een aardwarmte-installatie, die ‘s zomers koelte en ’s winters warmte levert.

In het Experience Center wordt uitleg gegeven bij de bewerkingen. Op grote schermen is te volgen wat er gebeurt (foto’s: Metaal Magazine).

De begane grond heeft als belangrijkste blikvanger het Experience Center. Hier staan een Hedelius Acura 65 en een DMG Mori CTX 2500/700 en worden voor klanten testen gedraaid en demo’s gegeven met het Hoffmann gereedschap.

Op deze verdieping zitten ook de meetruimte voor geometrische meettechniek. Verder is er in de grote hal een showroom voor persoonlijke beschermingsmiddelen en werkplaatsinrichting.

De eerste verdieping heeft de trainings- en opleidingsruimten en op de tweede verdieping zijn de open kantoorruimten voor het personeel ondergebracht.

Geen magazijn

Een magazijn is er niet. De bestelde producten worden binnen 24 uur geleverd via het centrale distributiecentrum in het Duitse Neurenberg.

Bekijk meer foto’s (premium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven