Hoffmann in zee met Italiaanse bedrijven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hoffmann in zee met Italiaanse bedrijven

Vorige week heeft Ruud Hoffmann bij de bedrijven Asservimenti, OTI, D-Effe en Digiemme laten zien hoe een persautomatiseerder, een machinebouwer en een gereedschapmaker kunnen samenwerken bij het procesmatig ontwikkelen van plaatproductieprocessen op perslijnen. F. Hoffmann gaat samenwerken met de genoemde Italiaanse ondernemingen.

‘’We komen regelmatig bij bedrijven, waar het richten en invoeren van plaatmateriaal naar de pers niet goed gaat’’. Volgens directeur Ruud Hoffmann, van F. Hoffmann uit Zwijndrecht, is bij de investeringen in metaalbewerkingsmachines meer integrale aandacht nodig voor het eigenlijke bewerkingproces.

 

Haspel van Asservimenti met OTI pers bij D-Effe

Een perslijn in actie bij D-Effe in Brianza in Italië. Links naast de pers een haspel van Asservimenti. Rechts de mechanische vierkoloms pers van OTI met een gemodificeerde kniehefboom-aandrijving. D-Effe, een zusterbedrijf van Digiemme, verwerkt op 22 persen jaarlijks meer dan 4000 ton plaatmateriaal (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van ons bezoek aan Italië zie ons digitale foto-album

 

Denkend vanuit proces

Hoffmann wil dit nu anders aanpakken: denkend vanuit het proces wil hij complete oplossingen aanbieden waarbij gelet op tijd meer producten uit een stempel komen. Verder is het streven om zoveel mogelijk plaatbewerkingen in dit stempel onder te brengen. Bovendien met lagere perskrachten op een zo compact mogelijk oppervlak voor pers met de bijbehorende randapparatuur. 

 

Samenwerking

Hoffmann gaat samenwerken met de Italiaanse firma’s Asservimenti, OTI Presse en Digiemme. Asservimenti levert haspel-, richt- en aanvoermachines. OTI is een machinefabriek voor mechanische persen. Digiemme is een gereedschapmaker. Oftewel een samenwerking tussen een persautomatiseerder, een –bouwer en een gereedschapmakerij. 

 

In het komend nummer van Metaal Magazine een verslag van de persreis van Hoffmann naar de vier Italiaanse bedrijven. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine. De video hieronder toont transfergereedschap van Digiemme in actie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven