Ga naar hoofdinhoud

Hoek Loos wordt Linde Gas Benelux

Hoek Loos wijzigt op 1 januari 2007 haar naam wijzigen in Linde Gas Benelux. De activiteiten van Hoek Loos Medical (Eindhoven) worden gecontinueerd onder de naam Linde Gas Therapeutics Benelux, en Hoek Loos Cryoservice (Hedel) zal per genoemde datum verdergaan als Linde Gas Cryoservices. Tevens zullen de activiteiten van Linde Gas Belgium uit strategische overwegingen worden ondergebracht binnen het nieuwe Linde Gas Benelux. In de zomer van 2005 werd de naam van Hoek Loos Industrial Services reeds gewijzigd in Linde Nitrogen Services, om daarmee het internationale karakter van deze business unit te onderstrepen.

Linde behoort tot de vier grootste wereldspelers op het gebied van industriële en medicinale gassen. In Europa staat Linde Gas op de tweede positie. Het bedrijf is met zo’n 42.500 medewerkers actief in 52 landen. De omzet over het boekjaar 2005 bedroeg € 9,5 miljard.

De naamswijzigingen vloeien voort uit de steeds verdergaande samenwerking met Linde Gas, onderdeel van Linde AG (Wiesbaden), dat sinds medio 2000 voor 100% eigenaar is van de aandelen Hoek Loos.

Ook de jarenlange uitwisseling van knowhow en ervaring op het gebied van gastoepassings-technologie heeft de van oudsher Schiedamse gassenleverancier steeds dichter bij Linde Gas gebracht. Naar zeggen van het bedrijf heeft Hoek Loos hierdoor haar marktpositie op diverse punten kunnen verbeteren.

Eén reactie op “Hoek Loos wordt Linde Gas Benelux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven