HMI-scherm Q-Fin met programmakeuze • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HMI-scherm Q-Fin met programmakeuze

Q-Fin Quality Finishing Machines levert zijn ontbraam- en finishmachines nu met programmakeuze in het bedienmenu. Zo kan de machine-operator op het HMI-scherm kiezen uit een aantal vooringestelde programma’s, bijvoorbeeld voor een grote afronding, in combinatie met de juiste materiaaldikte. Ook kan de operator zelf programma’s inzetten voor producten die in zijn bedrijf regelmatig terugkomen.

De Bergeijkse machinebouwer zet de laatste jaren in op softwareontwikkeling in eigen huis. Volgens Q-Fin is de nieuwste software zo ontwikkeld dat de operator het touchscreen intuïtief kan bedienen en de machine als het ware zichzelf instelt.

Automatisch juiste snelheden

Wanneer de operator ervoor kiest programma’s in te zetten voor regelmatig terugkerende producten, stelt de machine zelf, na het ijken van de borstels en de keuze van het juiste programma, automatisch de juiste rotatie- en doorvoersnelheden in.

Het programma geeft daarbij aan welke slijpmiddelen voor dit programma geplaatst dienen te worden. De slimme software is ook klaar voor een koppeling aan een barcodescanner.

‘Klaar voor Industrie 4.0’

Als optie kunnen alle automaten uit het Q-Fin-programma daarbij worden uitgerust met automatische borstelhoogte-verstelling, waarmee vanaf het touchscreen ook de hoogste-instelling geregeld kan worden. “Zo zijn onze machines helemaal klaar voor Industrie 4.0”, geeft het bedrijf aan.

“Met deze nieuwe toevoegingen maken wij het de bedieners nog wat makkelijker om snel een perfecte finish op hun producten aan te brengen”, aldus Martijn Coppens, Operations Manager bij Q-Fin.

De showroom van Q-Fin is, met in achtneming van de voorgeschreven maatregelen, open voor een bezoek zodat de nieuwe functionaliteiten op afspraak zelf te testen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven