Hitachi Power Tools wordt Hikoki • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hitachi Power Tools wordt Hikoki

Hitachi Power Tools krijgt een nieuwe naam. Vanaf 1 oktober heten de elektrische gereedschappen voor professionele gebruikers Hikoki. De Japanse fabrikant Hitachi Koki werd begin vorig jaar overgenomen door de Amerikaanse financiële investeerder KKR. Tegen 2020 hoopt Hikoki de omzet te verhogen van 1,5 tot 2,2 miljard euro.

Hikoki (uitgesproken als hai-koh-ki) is afgeleid van het Engelse woord ‘high’ – wat staat voor de visie van het nieuwe merk op technologie en kwaliteitsleiderschap – en het Japanse ‘koki’ dat ‘industriële machines’ betekent.

Het bedrijf richt zich samen met KKR duidelijk op verdere groei en wil het bedrijf nieuwe kansen en vrijheden geven om dit doel te bereiken.

Multi-volt-batterij

Hitachi Koki bedrijf bestaat 70 jaar. Er wordt nu verder gebouwd op de expertise in de ontwikkeling en productie van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers, waaronder slijp- en freesmachines. De nieuwe multi-volt-batterijtechnologie wordt vanaf september verkrijgbaar zijn.

Verder heeft het bedrijf een nieuwe generatie koolborstelloze motoren, zowel in accu’s als in elektrische machines. Deze zorgen, dankzij een vrijwel te verwaarlozen weerstand, voor minder slijtage en dus voor een langere levensduur en een hoger (constant) vermogen. Die motoren werken als enige in de markt ook op netspanning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven