Ga naar hoofdinhoud

High-tech blijft drijfveer Precisiebeurs

Vorige week vond op 28 en 29 november de Precisiebeurs plaats in het NH Koningshof conferentiecentrum. In totaal waren er zo’n 260 exposanten en er was een interessant programma qua seminars en presentaties.

Op de Precisiebeurs in Veldhover stonden zo’n 260 specialistische bedrijven en kennisinstellingen uit met name Nederland, België en Duitsland op het gebied van fijnmechanica, fotonica, lineair geleidingen, meetapparatuur, micro-verbinden, motion control, piëzo technologie, precisie-bewerkingsmachines, sensortechnologie en vision. De eerste dag, toen Metaal Magazine ook aanwezig was, gonsde het in de diverse hallen van activiteiten. In totaal was er zo’n 1.000 vierkante meter extra ruimte gecreëerd om alle exposanten onderdak te bieden. Van de 260 exposanten kwamen er 185 uit Nederland en 75 uit het buitenland.

 Precisiebeurs Veldhoven

Ook aandacht voor Selective Laser Melting, zoals dit nabewerkte implantaat van titanium (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie ons digitale fotoalbum)

 

Er waren de eerste dag diverse presentaties van het Europese CERN. Dit bedrijf zoekt ook buiten de grenzen naar high-tech precisietechnologie. Mag ook wel, want Nederland draagt 39 miljoen euro bij aan dit project. Daar mag dan best wat werk voor terugkomen. Vandaar dat er de nodige presentaties in het teken stonden van internationaal zaken doen en ‘matchmaking’. Maar ook diverse exposanten en andere instellingen zorgden voor een gevarieerd programma.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven