Nieuws

High speed cutting bij Limas

Op 5 en 6 oktober vinden bij Limas CNC Machinery technologiedagen plaats met als thema ‘high speed cutting’. De technologiedagen worden georganiseerd in samenwerking met Spinner, Diamond Tooling Systems, Heidenhain en Biss/Hainbuch.

De afgelopen periode testte Limas samen met Spinner, Diamond Tooling Systems, Heidenhain en BIS/Hainbuch ultraharde snijgereedschappen en nieuwe besturingsopties. Door gebruik te maken van ultraharde snijgereedschappen, ten opzichte van bijvoorbeeld hardmetaal, kan de productiviteit aanzienlijk worden verhoogd.

Workshop

In Inconel 718 zijn snijsnelheden tot 300 meter per minuut haalbaar en in aluminium tot 2.000 meter per minuut. Interessante toepassingen voor bijvoorbeeld lucht- en ruimtevaart, maar ook op andere vlakken valt er veel winst te behalen. Tijdens de workshop wordt dit uitgebreid gedemonstreerd.

Tijdens de technologiedagen ‘high speed cutting’ wordt tevens hardfrezen gedemonstreerd  in gereedschapsstaal (1.2379), waarbij vlakfreessnelheden tot 400 meter per minuut worden gehaald. Ook wordt precisie harddraaien in gehard staal gedemonstreerd. Alle demonstraties worden verzorgd op standaard machines uit het Spinner machineprogramma.

Programma technologiedagen

Het programma start om 9:30 uur en eindigt om 14:00 uur. DTS start met een presentatie over het gebruik van ultraharde snijgereedschappen voor het verspanen van materialen.  Vervolgens verzorgt Heidenhain een presentatie over hun besturingsopties ‘dynamic precision’ en ‘dynamic efficiency’.  EZset demonstreert de nieuwe functie ‘EZstart’ op hun voorinstelapparaten, waarbij ook het voorinstellen van HSC gereedschappen zeer eenvoudig en snel uitgevoerd kan worden. Aansluitend vinden er live demonstraties plaats.

Na de lunchpauze is er ruimte voor een vrije gespreksronde  waar men vragen kan stellen over thema’s als: verspanen van CFK/GFK, spaanbreuk bij aluminium en loodvrij messing, harddraaien, hardfrezen, hardmetaal draaien, hardmetaal frezen, kunststof en keramiek verspanen en het bewerken van sandwichmaterialen.

Meer info

Zie de website van Limas

Aanmelden voor de workshop op 5 of 6 oktober, via verkoop@limascnc.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven