HGG snijdt slimmer voor offshore windindustrie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HGG snijdt slimmer voor offshore windindustrie

Naast de bouw van CNC-machines, beschikt HGG over een eigen snijbedrijf dat gelaste verbindingen op maat snijdt voor klanten in de staalbouw, procesindustrie, scheepsbouw, offshore olie & gas (foto HGG)

Als er een sector is waar de komende jaren een hoop werk voor de metaalindustrie vandaan komt, is het wel de offshore windindustrie. Tegelijk moeten de kosten op alle fronten drastisch omlaag,  tot wel 40 procent. Daarom zoekt de sector naar innovaties die dit mogelijk maken. Voor machinebouwer en snijbedrijf HGG hét moment om de eigen besturingssoftware zo aan te passen dat de buizen voor offshore windfundaties veel slimmer en efficiënter gelast kunnen worden.

Nederland wil voor 2023 maar liefst 4.450 MW aan windvermogen op de Noordzee installeren. Eind vorig jaar was daarvan slechts 375 MW gerealiseerd, dus de sector moet stevig doorwerken. Uitgaande van een gemiddelde capaciteit van 3-5 MW, gaat het toch al gauw om 800-1300 windturbines (of wel 100-160 per jaar) met evenzoveel fundaties en aanlegplatforms. Tel daarbij alle bijbehorende hoogspanningsstations om de opgewekte elektriciteit naar land te transporteren en het mag geen verbazing wekken dat meer dan een kwart van de kosten van een windpark in de fundaties en installaties gaat zitten.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven