HGG snijdt 1.000 gaten in 14 m buis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HGG snijdt 1.000 gaten in 14 m buis

De buis met 1.000 ruitvormige gaten gaat het hart vormen van de centrale hal van een grote nieuwe campus in Texas (foto: HGG)

HGG uit Wieringerwerf heeft gewerkt aan een bijzonder project. Ten behoeve van een wenteltrap werd een buis met een diameter van 1.220 mm, 14 m lang, voorzien van bijna 1.000 ruitvormige gaten. De buis gaat het hart vormen van de centrale hal van een grote nieuwe campus in Texas (VS).

Het staalbouwconcern Big D Metal uit Dallas (VS) benaderde het Nederlandse bedrijf uit Wieringerwerf voor deze opdracht. HGG snijdt de buizen en balken op maat voor haar klanten met machines en software die ze zelf ontwikkelen en produceren. Dat was ook de reden dat de Amerikanen bij HGG uitkwamen om deze bijzondere buis te laten bewerken. Curt Witter van Big D-Metal: “We hebben eerst in heel Amerika gezocht, vervolgens over de hele wereld. Alleen HGG heeft de technologie om dit project uit te voeren en ik ben onder de indruk hoe dit project is aangepakt”.

Projectleider Hanna van der Werk van HGG: “Het is prachtig om aan zo’n bijzonder project je steentje te kunnen bijdragen. En ook spannend. Je moet er niet aan denken dat er bij het 900ste gat iets mis zou gaan.” HGG heeft een reputatie op bijzondere projecten. Bruggen, stadion, stations, aanlegsteigers, schepen, boorplatformen en windmolens op zee; het zijn allemaal constructies waarin het werk van HGG is terug te vinden. Door constant groei neemt het bedrijf continue nieuwe  medewerkers aan en tevens wordt er een nieuwe productiehal gebouwd waarmee de productieruimte met 50% toeneemt.

HGG
HGG snijdt de buizen en balken op maat voor haar klanten met machines en software die ze zelf ontwikkelen en produceren (foto: HGG)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven