Ga naar hoofdinhoud

Hexagon neemt AMendate over

Hexagon-divisie Manufacturing Intelligence neemt AMendate over. Deze Duitse startup biedt simulatiesoftware voor het ontwikkelen en optimaliseren van ontwerpen voor additive manufacturing (AM). AMendate zal met deze software aansluiten bij de MSC Software van Hexagon, die daarmee de time-to-print voor 3D-printen aanmerkelijk kan bekorten.

Met deze overname is MSC in staat om klanten een overstap te bieden van algemene optimalisatietechnologieën voor algemeen gebruik naar een specifiek gebouwde software-oplossing voor AM, stellen beide bedrijven. 

De simulatiesoftware van AMendate maakt efficiënte productie van zeer complexe componenten mogelijk. Ook biedt het afnemers belangrijke voordelen, zoals materiaalbesparing, gewichtsvermindering en efficiënte, kostenbesparende productie. 

Proces bekorten

De technologie van AMendate elimineert handmatige stappen die de huidige workflows aanzienlijk vertragen. Daardoor kan het proces in dagen afgerond worden, waar het anders enkele weken zou duren. 

“De overname van AMendate biedt een directe oplossing voor een groot obstakel dat optreedt tijdens het ontwerp voor bedrijven die overschakelen op additieve productieprocessen”, aldus Paolo Guglielmini, CEO van MSC Software. “Het verbetert onze Smart Factory-oplossingen door de time-to-print te minimaliseren. ” 

‘Verheugd’

“Omdat MSC een van de meest gerenommeerde ontwikkelaars is van software-oplossingen in computer-aided engineering (CAE), zijn we enorm verheugd om onze generieke ontwerptechnologie te introduceren bij hun klanten”, zei Dr. Thomas Reiher, CEO & mede-oprichter van AMendate GmbH. 

“De integratie van de software van AMendate in de gevestigde simulatietechnieken van MSC, zoals Simufact en MSC Apex, stelt ons in staat om onze technologie nog sneller te verbeteren en de voordelen daarvan beschikbaar te maken voor een wereldwijd publiek.”

AMendate

AMendate is in 2018 opgericht door een team onderzoekers van de universiteit van Paderborn en het Direct Manufacturing Research Center (DMRC) in Paderborn, een publiek/privaat consortium dat in 2008 is opgericht door Boeing, EOS en andere commerciële partners. 

Verwacht wordt dat de overname in het derde kwartaal zal worden afgerond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven