Nieuws
Hexagon Manufacturing Intelligence presenteert nieuwe laserscantechnologie op het gebied van metrologie- en productie-oplossingen. (foto: Hexagon Manufacturing Intelligence)

Hexagon Manufacturing Intelligence presenteert nieuwe laserscantechnologie op het gebied van metrologie- en productie-oplossingen. De Romer Absolute Arm met geïntegreerde scanner (SI), die al lang bekend staat als toonaangevende draagbare meetarm met geïntegreerde taster en laserscanner, beschikt nu ook over de nieuwe RS4-scanner.

De RS4 kan door nieuwe optiek en elektronica zestig procent sneller scannen dan zijn voorganger. Daarnaast zijn de prestaties met name verbeterd bij het meten van complexe objectoppervlakken zoals koolstofvezel of machinaal bewerkte metalen. De RS4 heeft een zeer brede laserlijn die bijna dubbel zo breed is als die van het vorige model. Ook beschikt de RS4 over een hogere puntresolutie, waardoor gebruikers binnen een aanzienlijk kortere tijd een betere gedetailleerde puntwolk kunnen vastleggen.

Meer en sneller
“De nieuwe RS4-laserscanner is ontworpen om een stap verder te gaan dan de andere producten op het gebied van laserscannen die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen”, zegt Anthony Vianna, Product Manager van de Romer Absolute Arm-productlijn. “We willen dat onze klanten meer en sneller kunnen scannen. Daarom wilden we de prestaties op alle gebieden verbeteren en tegelijkertijd de voordelen die het vorige model had ten opzichte van de concurrentie behouden.”
Zoals bij elk Romer Absolute Arm-model, is er geen sprake van opwarmtijd van de scanner of tijdrovende scannerkalibraties. De langere werkafstand van de RS4 zorgt ervoor dat gebruikers dieper in de moeilijk bereikbare openingen kan scannen dan voorheen, zonder dat de nauwkeurigheidsprestaties afnemen.
De RS4-laserscanner wordt nu op ieder Romer Absolute Arm ‘SI’-model geleverd en zal ook beschikbaar zijn als een achteraf in te bouwen product voor bestaande Romer Absolute Arm SI-eigenaren die de scanprestaties graag willen verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven