Hexagon lasertrackers voor Airbus • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hexagon lasertrackers voor Airbus

De integrator voor de luchtvaartgigant Aribus schaft Leica Absolute Tracker AT403-systemen aan voor eindmontage van de A320 (foto: Hexagon Manufacturing Intelligence)

Airbus heeft dertig van de onlangs uitgebrachte Leica Absolute Tracker AT403-systemen van Hexagon Manufacturing Intelligence aangeschaft om te gebruiken in de montagefabriek in Hamburg. Deze geavanceerde lasertrackers zullen een sleutelrol gaan spelen in het uiteindelijke montageproces van de reeks A320 commerciële passagiersvliegtuigen.

“Na een samenwerking met Airbus van meer dan twintig jaar implementeren we met trots onze nieuwste lasertracker-producten in de fabriek in Hamburg voor de strategische Airbus A320″, zegt Stéphane Malet, Airbus Key Account Manager bij Hexagon Manufacturing Intelligence. “Onze producten hebben heel veel te bieden voor grote projecten in de luchtvaartindustrie. Dankzij de toegenomen datacapaciteiten van Hexagon-meetoplossingen kunnen innovatieve bedrijven nauwkeurige 3D-data rechtstreeks integreren in het totale productieproces, waardoor de efficiëntie kan worden verbeterd en de doelstellingen van elke productiemanager kunnen worden bereiken: de eerste keer meteen goed.”

Kant-en-klare techno-bricks

Hexagon is actief binnen geheel Airbus en werkt samen om de verbindingen tussen de Groep en haar belangrijkste leveranciers te optimaliseren. De leverancier van metrologie- en productieoplossingen werkt mee aan de doelstelling van Airbus om kant-en-klare ’techno-bricks’ aan te leveren aan hun eindmontagefabrieken. Hexagon organiseert specifieke trainingen voor de belangrijkste leveranciers van Airbus, die geavanceerde meettechnieken in hun productieproces moeten integreren. Het bedrijf blijft hiermee innovatieve metrologie-oplossingen bieden om de luchtvaartgigant te helpen om te voldoen aan hun doelstellingen op het gebied van tijd, kosten en kwaliteit naarmate de productie in Duitsland wordt opgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven