Ga naar hoofdinhoud

Hexagon komt naar Brainport Industries Campus

Hexagon Nederland verhuist van Waalre naar Eindhoven. Het bedrijf vestigt zich begin 2022 op Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. De business unit Manufacturing Intelligence (MI) krijgt er de beschikking over kantoorplekken, een validatiefaciliteit en demonstratiemogelijkheden. Zo is er onder meer een 25 meter lange ruimte om (sensor)producten uit het veld te valideren.

“Dit is de hangout van onze doelgroep”, verklaart directeur Jan Klingen van Hexagon Nederland de stap. “Hier kunnen we laten zien waar we toe in staat zijn. Hier kunnen we samenwerken en dit is de plek om kennis te delen. Ik verwacht er heel veel van.”

Manufacturing Intelligence is een volle dochter van Hexagon, dat met ruim 21.000 medewerkers en het hoofdkantoor in Zweden wereldwijd oplossingen voor de industriële metrologie.

Pilot Manufacturing Center

Hexagon is al actief betrokken bij BIC, als deelnemer van AMcubator. Dit is een ‘one-stop-shop’ voor bedrijven die additive manufacturing willen inzetten als productietechnologie.

Dit gebeurt in het Pilot Manufacturing Center (PMC), waar 3D-printen, elektronica-productie, digitalisering en geautomatiseerd 3D-meten samenkomen.

AMcubator, Bestronics en Hexagon werken daar samen om diensten aan te bieden en schaalbare (proef)productie te gaan realiseren met een hightech SMD-productielijn voor elektronica, een geïntegreerd additive manufacturing machinepark en een flexibel automation and validation center (AVC) met de focus op automatische 3D kwaliteitscontrole.

PMC zal niet alleen beschikbaar zijn voor bedrijven die gevestigd zijn in BIC, maar ook voor bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen erbuiten, zowel regionaal, nationaal als internationaal.

‘Voortbouwen’

Ook na de officiële start (in de eerste helft van 2022), zal Hexagon voortbouwen op dit netwerk rond PMC.

Klingen verwacht ook daarbuiten veel nieuwe contacten op te doen: “Het draait daarbij om het campus-idee: je weet nooit welke nieuwe connecties er weer uit komen, maar je weet zeker dát ze komen. Dat geldt ook voor de opleidingen hier. We verwachten de studenten ook het nodige te kunnen bieden.”

Hexagon

Het Zweedse Hexagon maakt gebruik van een grote variëteit aan digitale productietechnologieën, zoals CAE-oplossingen voor ontwerpen en engineeren, CAD/CAM en aanvullende software voor productietoepassingen. Ook biedt Hexagon hardware- en softwareoplossingen voor metrologie en databeheer.

“We stellen technologiegebruikers gedurende het hele proces in staat om diepgaand en hanteerbaar inzicht te krijgen in de productkwaliteit en zorgen er zo voor dat kwaliteit de productie stimuleert”, aldus Klingen.

Lees ook:

AMcubator voor 3D-printen in hoge volumes (23 oktober 2020)

Samenwerking Hexagon met Ontdekfabriek (10 januari 2020)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven