Hevami richt, ontbraamt en schuurt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hevami richt, ontbraamt en schuurt

Hevami zal tijdens de Techni-Show 2012 o.a. de Löwer Swinggrinder ontbraammachine demonstreren. De Swinggrinder, zie de foto hiernaast, is een interessant alternatief voor bedrijven die een investering in een breedband-ontbraammachine te hoog vinden. De bewerking door middel van de Swinggrinder is eenvoudiger dan handmatig ontbramen.

De roterende schuurkop van de Löwer Swinggrinder is gemonteerd op een balansarm zodat de schuurkop zich makkelijk bewegen laat. De schuurdruk ontstaat door het aggregaat licht naar beneden te drukken zodat het gehele werkstuk gelijkmatig ontbraamd wordt. Daarnaast wordt ook een 300 mm brede CrossMaster gedemonstreerd die opgebouwd is met vergelijkbare schuuraggregaten als de SwingGrinder. Zie de video hieronder van de Swinggrinder:

 

 

Richten

Verder zal Hevami tijdens de beurs een 1650 mm brede hydraulisch richtmachine van Arku demonstreren waarmee platen van 0,5 mm tot 12 mm te richten zijn. Naast het vlakmaken van de plaatdelen zijn er grote voordelen te behalen met gerichte delen in de nabewerking zoals het kanten en het lassen.

 

 width =

Ook toont Hevami de nieuwe 600 mm brede Ernst-Pluto breedbandontbraammachine die met name geschikt is voor het ontbramen van autogeen-, plasma- en lasersnijdelen. Deze machine is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van staalbouwbedrijven en kleinere snijbedrijven die geringere hoeveelheden en overwegend kleinere werkstukken willen ontbramen (foto’s: Hevami)

  

Buizenschuren

De NS buizenschuurmachines zijn bedoeld voor het schuren van ronde en ovale buizen. Op de beurs exposeert Hevami het type ML100 die geschikt is voor buizen van Ø10 mm tot Ø114 mm. Dit type wordt o.a. veel toegepast binnen de trappenindustrie.

  

Langbandschuren

Ook dit jaar een zal langbandschuurmachine (type ZBS) tentoongesteld worden. Dit jaar hebben geïnteresseeerde in deze machine de mogelijkheid om eigen producten tijdens het beursbezoek  te laten bewerken. Verder zal Hevami een Auer injectiestraalcabine tonen, type ST 1000 J. En een model van een Rump  draadbandstraalmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven