Hevami met compacte langbandschuurmachine op Metavak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hevami met compacte langbandschuurmachine op Metavak

Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen en een aandrukgereedschap die naar keuze voorzien kan worden van een vlakke aandrukschoen of contactrol voor een slijpstructuur (foto's: Hevami)

Hevami Oppervlaktetechniek zal op de komende Metavak 2015 in Gorinchem een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer introduceren. De Duitse machinebouwer Kuhlmeyer brengt de machine op de markt onder de naam EBS Compact wat staat voor ‘één-band-schuurmachine-compact’.

De machine is bedoeld als instapmachine naast de reeds bestaande ZBS en PZM langbandschuurmachines. De langbandschuurmachine is voorzien van een driehoekige bandvoering, waardoor de operator een goed zicht op de te bewerken werkstukken heeft en waardoor de schuurbanden zich tot meer dan 90 graden laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich goed laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte ingesteld kan worden.

De langbandschuurmachine is voorzien van een driehoekige bandvoering
De langbandschuurmachine is voorzien van een driehoekige bandvoering

Naast de introductie van compacte langbandschuurmachine zal er tevens een ML100 buizenschuurmachine van het fabricaat NS Maquinas worden gedemonstreerd. Verder wordt er een 300 mm brede CrossMaster ontbraammachine van het fabricaat Löwer gedemonstreerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven