Hermle draait met roterende zwenk-as • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hermle draait met roterende zwenk-as

Hermle heeft onlangs in Gosheim de C 50 U MT gedemonstreerd. Een bijzonder vijfassig bewerkingscentrum. De rondtafel van de draaizwenktafel is ook geschikt voor draaiwerkzaamheden. Dit draaien lukt in elke positie van de zwenk-as én zelfs met een roterende zwenk-as tijdens het draaien.

De bewerkingscentra van Hermle voor gecombineerde frees- en draaibewerkingen krijgen de aanduiding MT in de benaming (Mill Turn). Om met de rondtafel van een draaizwenktafel te kunnen draaien, zal Hermle de MT-machines uitrusten met een sensor die onbalans meet en de machineoperator adviseert waar de gewichten ter compensatie van de onbalans aangebracht moeten worden. Voor meer informatie zie het bijgevoegde persbericht van Hermle:

 

 Hermle MT.

 

Hermle C 50 U MT in Gosheim

De Hermle C 50 U MT tijdens de Hausausstellung 2010 in Gosheim. In ons land heeft Hermle een vestiging in Venlo (foto’s: Hermle en Reinold Tomberg, voor meer foto’s van ons bezoek in Gosheim zie ons digitale fotoalbum)

 

Onbalans

Deze sensor bewaakt ook de onbalans tijdens het verspanen. Wordt de onbalans te groot, dat schakelt de sensor de machine uit. Absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat een groot werkstuk bij bijvoorbeeld 700 toeren uit de opspanning komt.

 

Opname in freesspil

Het draaigereedschap neemt Hermle op in de opname van de freesspil. Om te voorkomen dat de lagers van de hoofdspil overbelast worden tijdens het draaien is de C42 voorzien van een hydraulische klemming en de twee grotere machines werken met een Hirth-vertanding.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven