Hermle biedt complete automatisering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hermle biedt complete automatisering

Al meer dan 10 jaar ontwikkelt en levert Hermle uit Gosheim (D) in samenwerking met dochteronderneming Hermle-Leibinger Systemtechnik (HLS) complexe automatiseringsoplossingen voor de metaalbranche. Inmiddels zijn er diverse verschillende oplossingen door HLS ontworpen.

Hermle-Leibinger Systemtechnik is in 1998 als dochteronderneming van Hermle opgericht. De 80 werknemers houden zich bezig met de ontwikkeling, de productie en de integratie van productmagazijnen, palletsystemen, pick&place units en de workflow van producten rondom metaalbewerkingsmachines. Op de voorgrond staat natuurlijk de automatisering van de metaalbewerkingsmachines van Hermle, maar andere merken of het integreren van andere technologieën  zoals bijvoorbeeld ontbramen, slijpen, reinigen of testen is ook mogelijk.

 

Verschillende oplossingen automatisering Hermle

Inmiddels zijn er bij Hermle veel mogelijkheden tot het automatiseren van de productie (foto’s: Hermle)

 

Een groot voordeel is dat de automatiseringsoplossingen naadloos aansluiten op de machines van Hermle. Inmiddels zijn er systemen leverbaar met palletwisselaar, palletopslag, product- of palletmagazijnen, al of niet gecombineerd met robots. De grote robotsystemen van Hermle kunnen zelfs transportgewichten aan van 500 kg tot 1000 kg, waarmee ook de bewerking van grote producten te automatiseren is.

 

Lees het Duitstalige bericht over de automatiseringsmogelijkheden bij Hermle.

doc bestand  Hermle HLS 2012

 

Hermle Nederland is gevestigd in Venlo.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven