Hermle automatiseert compacte vijfasser • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hermle automatiseert compacte vijfasser

De compacte Hermle C12 U wordt op de AMB gepresenteerd met een RS 05 robotsysteem (foto's: Hermle)

Hermle heeft de compacte C 12 U dynamic uitgevoerd met een RS 05 robotsysteem. Het robotsysteem vergroot hiermee het vloeroppervlak met slechts 2 m2. Vooral in sectoren als de medische technologie, precisie-engineering en de gereedschap- en matrijzenbouw komt de C 12 U met het 05 RS robotsysteem tot zijn recht.

De volledig geautomatiseerde productielijn stelt de gebruiker in staat om rond de klok en manloos te produceren. De RS 05 wordt aan de linkerzijde van de C 12 U geïnstalleerd en is voorzien van twaalf compartimenten die in hoogte verstelbaar zijn. De compartimenten kunnen worden gevuld met werkstukken of pallets. De robot kan werkstukken of pallets met een massa tot 8 kg direct in de bewerkingsruimte van de Hermle C 12 plaatsen. Hiervoor verplaatst de Y-as van het bewerkingscentrum in de gereedschapwisselpositie en opent gelijktijdig de deur tussen de bewerkingsruimte en de robot. De belading van de twaalf compartimenten gaat vanaf de achterzijde van het robotsysteem.

Het RS 05 robotsysteem kan werkstukken of pallets met een massa tot 8 kg handelen
De RS 05 is voorzien van twaalf compartimenten die in hoogte verstelbaar zijn

C 12 U

De C 12 U is een compacte vijfasser van Hermle en is begin april op de huisshow in Gosheim (D) voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. De C 12 is het kleinste bewerkingscentrum in het programma van Hermle. Het bewerkingscentrum heeft een identieke bouwwijze als de grotere bewerkingscentra van Hermle. Zo is de zwenkrondtafel aan beide zijden in het machinebed geïntegreerd voor een optimale stabiliteit. De vijfasser is voorzien van drie lineaire assen met een bereik van 350 mm x 440 mm x 330 mm (XxYxZ). De C 12 is met vijf verschillende spiltoerentallen in een range van 12.000 min-1 tot 42.000 min-1 uit te voeren. De C 12 is uitgerust met de Heidenhain TNC 640 besturing. Op de AMB in Stuttgart (D) zal Hermle de C 12 U in combinatie met het RS 05 robotsysteem presenteren. Hermle heeft in Nederland een vestiging in Horst.

Het RS 05 robotsysteem kan werkstukken of pallets met een massa tot 8 kg handelen
Het RS 05 robotsysteem kan werkstukken of pallets met een massa tot 8 kg handelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven