In tijden van corona is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun werknemers veiligheid bieden, aldus Mewa. Het bedrijf stelt hier met herbruikbare Mewa-poetsdoeken aan bij te dragen. De poetsdoeken worden, als onderdeel van een full-service-systeem, op 90 °C gewassen. En om niet mis te hoeven grijpen, berekent Mewa vooraf hoeveel poetsdoeken nodig zijn.
Het Covid-19-virus heeft genoodzaakt tot tal van maatregelen om de contactmogelijkheden met het COVID-19-virus zo efficiënt mogelijk te beperken. Omdat de economie niet in zijn totaliteit kan worden stilgelegd, gaat in tal van industriële bedrijven en productiehallen de bedrijvigheid gewoon door.
Om een goede werking te garanderen, moeten ook de machines goed onderhouden en schoongemaakt worden. Maar moet dat met poetslappen, Mewa-doeken of papieren doeken? En wat is uit hygiënisch oogpunt de beste optie?
Full-service-systeem
Het Duitse Mewa geeft aan al meer dan 100 jaar een full-service-poetsdoekensysteem voor bedrijven aan te bieden; ook in tijden van corona.
Mewa levert de doeken in gesloten veiligheidscontainers (SaCon) tot aan de werkplaatsdeur. Het bedrijf haalt de containers ook weer op, waarna de doeken worden gewassen in de Mewa-wasserijen voordat ze weer ter beschikking gesteld worden aan de klanten.
Hygiënisch en duurzaam
“In onze geautomatiseerde wasstraten worden de doeken minstens 15 minuten gewassen op een temperatuur van 90 °C”, zegt Julien Vansantvoort, directeur Mewa Textiel-Service.
“Hierdoor worden alle ziektekiemen en micro-organismen volledig geïnactiveerd. Dit betekent dat onze poetsdoeken vanuit de SaCons meteen veilig kunnen worden gehanteerd en gebruikt.”
In tegenstelling tot wegwerpsystemen is deze oplossing tevens duurzaam, want na het wassen kunnen de doeken nog vele malen worden hergebruikt. En omdat er ook voldoende poetsdoeken geproduceerd worden, zijn leveringstekorten uitgesloten, stelt Mewa.
Geen omkijken naar
“Mewa zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid doeken voorradig zijn, precies waar men ze nodig heeft.”
Het effectieve verbruik wordt daarbij vooraf berekend zodat de medewerkers machines en gereedschappen steeds veilig en efficiënt kunnen reinigen. Zo hebben de maakbedrijven daar geen omkijken naar en kunnen ze zich volledig richten op de activiteiten waar zij goed in zijn.
Lees ook:
Drie oplossingen voor reiniging (29 maart 2019)