Hendrikse nieuw bestuurslid Mikrocentrum • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hendrikse nieuw bestuurslid Mikrocentrum

Marc Hendrikse (Mikrocentrum): Verbinden en kennis delen.

Met elkaar de verbinding zoeken en kennis delen zijn essentieel om als Nederlandse hightech maakindustrie de toppositie te behouden. Dat vindt Marc Hendrikse, die is toegetreden als lid en inkomend voorzitter van het bestuur van Stichting Mikrocentrum Nederland. Met zijn komst versterkt Mikrocentrum de ambitie om een Leven Lang Ontwikkelen in het hightech ecosysteem verder te verankeren.

“De complexiteit is zodanig dat alleen samenwerken nog de oplossing is”, zegt Hendrikse. “Je moet zorgen dat je blijft werken aan ecosysteemontwikkeling om dit te kunnen realiseren. Slim innoveren doe je met elkaar.”

Twee elementen zijn hierbij essentieel, vindt hij. “Talent vinden, houden en bijscholen enerzijds, en de talenten met elkaar verbinden anderzijds. Mikrocentrum heeft al ruim 50 jaar aangetoond van grote toegevoegde waarde te zijn voor de hightech sector. Juist nu, in deze tijd van transities, zijn een Leven Lang Ontwikkelen en verbinding dan ook van cruciaal belang.”

Slim innoveren: met elkaar

In een wereld die steeds complexer wordt, neemt de roep om een hoger niveau van kennis en vaardigheden alleen maar toe. De tijd van een monopolie op een idee, technologie of innovatie is voorbij. Niet omdat alles al is uitgevonden, maar omdat het bijna niet meer alleen te realiseren is.

“Marc Hendrikse begrijpt dit als geen ander”, vertelt Bert-Jan Woertman, algemeen directeur Mikrocentrum.

Zijn toetreden is een logische stap voor de kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech- en maakindustrie. “We delen namelijk dezelfde kernwaarden: verbinden, kennis delen en samenwerken.”

“Als boegbeeld voor de Topsector High Tech Systemen en Materialen is Hendrikse een echte verbinder en groot voorstander van talentontwikkeling en -behoud. Met Hendrikse versterken we onze ambitie, met een Leven Lang Ontwikkelen en verbinding als vaste kernelementen”, zegt Woertman.  

Verstevigen toppositie industrie

Het bestuur bestaat nu, naast Marc Hendrikse, uit Roel Fonville (Voorzitter tot 2023), voormalig topman Philips Healthcare, en Wim Kraaijeveld, voormalig partner van PwC.

“Als kennishub en ontmoetingsplek werken we samen aan het verstevigen van de toppositie die de industrie heeft. Toekomstbestendigheid is de sleutel op weg naar de technologie van de toekomst”, aldus Woertman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven